Ιαν 20

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                         

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                         Αθήνα, 20-1-2022

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                Αρ.Πρωτ: 3992

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σάββατο 22 Γενάρη, 12.00 μεσημέρι

στο Σύνταγμα και στις μεγάλες πόλεις όλης της χώρας

Αυτή η κυβέρνηση δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να ιδιωτικοποιήσει κάθε δημόσιο αγαθό - ακόμα και εν μέσω πανδημίας, αυτό είναι το βασικό της μέλημα.

Δύο χρόνια έχουν περάσει από το ξέσπασμα της πανδημίας και η κρατική διαχείριση και εγκληματική κυβερνητική πολιτική έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο για την υγεία, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού. Δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, με ανεπαρκείς υποδομές και λιγοστό, εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό.

Μπροστά στην εκτίναξη των κρουσμάτων, η κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας, αρνούμενη να εξασφαλίσει επαρκή, δωρεάν τεστ. Τεράστιες ουρές έξω από διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία, άνοιγμα σχολείων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, κατάρρευση του ΕΟΔΥ, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει αποδεκατιστεί, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την αύξηση θανάτων από COVID-19 και την αδυναμία κάλυψης άλλων επειγουσών ιατρικών αναγκών.

Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει μόνη της την κοινωνία επενδύοντας στην πόλωση, τη στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων και τις επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις για το «τέλος της πανδημίας».

Την ίδια στιγμή που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά στην οικονομική αφαίμαξη. Ολόκληρα τμήματα εργαζομένων χάνουν τα εισοδήματά τους χωρίς καμία ενίσχυση, ενώ μια σκληρή ταξική επίθεση συντελείται μέσα από την πρωτοφανή ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς. Ο φετινός χειμώνας είναι πιο σκοτεινός, με όλο και περισσότερους να αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά αγαθά. Οι τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια καταδικάζουν χιλιάδες στο κρύο, ενώ μόνο μέσα στον Δεκέμβρη 2021 περισσότεροι από 20 συνάνθρωποί μας βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν μέσα στα σπίτια τους.

Στον ΕΦΚΑ συνεχίζεται με… αμείωτο κυβερνητικό ζήλο η προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του (με χειρουργικής ακρίβειας σχεδιασμό απαξίωσης του Φορέα και των εργαζομένων του, που τον βαφτίζει «εκσυγχρονισμό») - μετά τους ιδιώτες στην Επικουρική Ασφάλιση, στην απονομή συντάξεων και στο τηλεφωνικό κέντρο, νομοσχέδιο για κάλυψη θέσεων διευθυντών από ιδιώτες(!) και για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του.

Στους υπόλοιπους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής δεν υπάρχει καμία ουσιαστική παρέμβαση καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και της εξαθλίωσης. Η βαθιά και εντεινόμενη υποστελέχωση των Φορέων, με συνεπακόλουθη την καθυστέρηση στην απονομή επιδομάτων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που διαβιούν στα όρια της ακραίας φτώχειας, αφήνουν παγερά αδιάφορη την κυβέρνηση, που αρνείται την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, παρότι πρόθυμα διαθέτει πακτωλό χρημάτων σε ιδιωτικές εταιρείες (callcenters), κρατά σε ομηρία συμβασιούχους που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και διαθέτει «φιλέτα» από την κρατική περιουσία στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Τόσο η σημερινή όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν μερίδιο ευθύνης για την κοινωνική κατάρρευση. Αντί εν μέσω υγειονομικής κρίσης να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να παρθούν μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση εξαπολύει αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Αντιμετωπίζει την πανδημία με αυταρχισμό, καταστολή και απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα βάζει διαρκώς στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική δράση, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα δικαιώματα των προσφύγων κ.ά. Επιπροσθέτως μετάτρεψε την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό σε εργαλείο μετάθεσης ευθυνών, τορπιλίζοντας και το ίδιο το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Αυτή η κυβέρνηση και η εγκληματική πολιτική της πρέπει να ηττηθούν, να ανατραπούν. Ήρθε η ώρα για λαϊκή αντεπίθεση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μεγάλο, παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο, που θα διεκδικήσει αλλά και θα επιβάλει μια σειρά από αναγκαία αιτήματα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων/συνταξιούχων/επιδοματούχων, των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και της νεολαίας:

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Δωρεάν PCR τεστ και διανομή μασκών FFP2/KN95 σε όλους. Επαρκή χρόνο καραντίνας πληρωμένης άδειας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων.
 • Μέτρα προστασίας στα σχολεία και στους χώρους εργασίας, ενίσχυση των ΜΜΜ, (αύξηση δρομολογίων), αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ.
 • Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία. Στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των υποδομών.
 • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και του μαζικού εμβολιασμού. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.
 • Αξιοπρεπή διαβίωση για όλο τον λαό. Οικονομική στήριξη ανέργων, εργαζομένων και των επαγγελματιών που πλήττονται από την πανδημία.
 • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.
 • Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τη στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών και διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Άμεση χάραξη ενιαίας στεγαστικής πολιτικής.
 • Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό.
 • Άμεση ενίσχυση και αναβάθμιση των Δημόσιων Υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα (μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, σύγχρονη και βάσει επικαιροποιούμενων αναγκών υλικοτεχνική υποδομή, ιατροί εργασίας, προστασία όλων των εργαζομένων χωρίς εξαιρέσεις, υγιεινή, καθαριότητα και φύλαξη εργασιακών χώρων κ.λπ.).
 • Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στην εργαλειοποίησή της για επιβολή μέτρων περιορισμού των ελευθεριών, δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης, προστίμων και απολύσεων.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις του κινήματος, Ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, τοπικές/δημοτικές κινήσεις, δομές αλληλεγγύης, κάθε κοινωνική συλλογικότητα και όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται και αναζητούν δρόμους συλλογικού αγώνα, να δώσουμε από κοινού αυτή τη μάχη. Με πολύμορφες δράσεις σε κάθε πόλη και γειτονιά και ένα κεντρικό μαζικό ραντεβού σε μια «Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια».

Οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ και σε όλους τους φορείς Κοινωνικής Πολιτικής είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να αποτρέψουμε τη διαδικασία μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Τομέα και να απαιτήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Όλοι στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις το επόμενο διάστημα

1ο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ & ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΓΕΝΑΡΗ, 12 μ.

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

 

 

Το ΔΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline