Οκτ 18

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ Υ.Σ.

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                              

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                         Αθήνα, 18-10-2021

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                         Αρ.Πρωτ:3940

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ Υ.Σ.

 

Μετά την προκήρυξη εκλογών από Διοικήσεις Φορέων του Δημοσίου για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία, καλούμε σε μαζική αποχή από την ηλεκτρονική κάλπη, σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία και από όλα τα στάδιά της, όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν σε Φορείς του χώρου της Κοινωνικής Πολιτικής.

Η μαζική αποχή και απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων και υποψηφιοτήτων από την εκλογική διαδικασία, όπως πρόσφατα έγινε στον ΟΠΕΚΑ, και προηγούμενα στους εκπαιδευτικούς και στην Περιφέρεια Αττικής, όπως και σε άλλους χώρους του Δημοσίου, είναι μια ηχηρή απάντηση σε όσους με πιέσεις, απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία θέλουν να αποδυναμώσουν την ενότητα και όσα όπλα έχουμε για την προστασία των δικαιωμάτων και τις διεκδικήσεις μας.

Στεκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια επιβολής σκοπιμοτήτων, διαβλητών διαδικασιών και αντιδημοκρατικών πρακτικών, ενίσχυσης μειοψηφικών απόψεων, απέναντι στην προσπάθεια για να μην εκφραστούν οι πραγματικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Κανένα ενδεχόμενο ψευδοδίλημμα που επιχειρεί να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους δεν πρέπει να εξαναγκάσει καμία και κανέναν να συμμετάσχει, μπροστά στην Κερκόπορτα που αυτή η διαδικασία ανοίγει.

Οι εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια αφορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφορούν τα μέλη των Σωματείων, που με τα καταστατικά τους αναγνωρίζουν μόνο τις αυτοπρόσωπες εκλογικές διαδικασίες.

Η εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων, ούτε τα ενδεχόμενα αποτελέσματά της.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ο αγώνας για αυτοπρόσωπες εκλογικές διαδικασίες θα συνεχιστεί & ο νόμος Χατζηδάκη θα παραμείνει στα χαρτιά.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline