Σεπ 09

ΔΕΘ 2021

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                              

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                         Αθήνα, 9-9-2021

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                         Αρ.Πρωτ:3923

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τη στιγμή που λίγες εβδομάδες πριν η χώρα έγινε παρανάλωμα του πυρός και εκατομμύρια στρέμματα παρθένου δάσους και εργατικών λαϊκών οικογενειών έγιναν στάχτη, τη στιγμή που γίνεται ολοφάνερο ότι στο σάπιο σύστημα του καπιταλισμού τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι πάνω από τη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια του λαού, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της ξηλώνοντας ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Προωθεί το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, που έχει ως στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη δημιουργία ενός σε όλα τα επίπεδα ταξικά διαχωρισμένου σχολείου.

Η δράση όμως και η πρωτοβουλία του λαού απέναντι στις πυρκαγιές, η παλικαρίσια στάση των υγειονομικών μέσα στην πανδημία και οι αγώνες τους μέσα από τα σωματεία τους, η μαχητική απάντηση που δόθηκε από χιλιάδες εργαζόμενους στο αντεργατικό νομοσχέδιο, καθώς και από τη νεολαία στα σχέδια της κυβέρνησης για την υποβάθμιση των σχολείων και των πανεπιστημίων, συνιστούν παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες που πρόκειται να έρθουν!

Να χτιστεί τείχος απέναντι στην αντεργατική πολιτική και να περάσουμε στην αντεπίθεση, με μαζικούς αγώνες. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Επαναφορά της Κυριακής-αργίας σε όλους τους κλάδους.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Κατάργηση των νόμων που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες, όπως για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, τις απολύσεις συνδικαλιστών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, Διαδίκτυο, των εισιτηρίων στις Μαζικές Μεταφορές, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
  • Μέτρα ενάντια στην αισχροκέρδεια των ενοικίων. Επαναφορά του Προγράμματος Εργατικής Κατοικίας που διακόπηκε το 2009.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Αύξηση στο επίδομα ανεργίας, επίδομα για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, Διαδίκτυο για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη, αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές στην τάξη.
  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Να εξασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν καθολικός εμβολιασμός του λαού. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Εβδομαδιαία tests στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του κρατικού συστήματος ιχνηλάτησης και παρακολούθησης.
  • Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στις πυρόπληκτες περιοχές. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων χωρίς κανέναν όρο και προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Αποζημίωση για τις καταστροφές στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κρατική χρηματοδότηση για έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας, για εξοπλισμό και μέσα και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Πυροσβεστική και Δασαρχεία.

Δίνουμε μαζικό μαχητικό «παρών» στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή, την εργασία και την υγεία μας. Για να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline