Σεπ 06

ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                                 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                         Αθήνα, 6-9-2021

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                         Αρ.Πρωτ: 3921

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

Όχι στις αναστολές εργασίας – Όχι rapidtest με πληρωμή στις ιδιωτικές δομές

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των υγειονομικών και ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους για τη σωτηρία του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας δωρεάν υγείας και περίθαλψης

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -από την αρχή της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, την άνοιξη του 2020, μέχρι σήμερα- έχει δείξει ότι δεν περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την προστασία της υγείας της εργατικής τάξης. Μοναδική της πολιτική ήταν και παραμένει η μετακύληση των ευθυνών της στους πολίτες επικαλούμενη την «ατομική ευθύνη».

Και ενώ τα συνδικάτα ζητούμε διαχρονικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλιση και την Πρόνοια κ.λπ., συνολικά στο Κοινωνικό Κράτος, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.ά. και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να απαντά με αυταρχισμό και ενίσχυση με ζεστό χρήμα του μεγάλου κεφαλαίου, των ΜΜΕ και των ιδιωτικών δομών υγείας.

Και μπορεί η έλευση του κορονοϊού να καθυστέρησε τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης της Ν.Δ. και στη Δημόσια Υγεία -όπως τις βιώνουμε πλέον στον ΕΦΚΑ με την εμπλοκή των δικηγόρων και των λογιστών στην απονομή των συντάξεων και την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης- αφού οι υγειονομικοί συνεχίζουν να σηκώνουν το δυσβάσταχτο βάρος, απαξιωμένοι και εξαντλημένοι, όμως δεν την απέτρεψε όπως εσχάτως προκύπτει από την τροπολογία που κατέθεσε ο νέος υπουργός Υγείας και που αφορά στην πλήρη παράδοση του συνόλου των δραστηριοτήτων των νοσοκομείων σε ιδιωτικές δομές, επιχειρήσεις, συνεργεία και ιδιώτες εργολάβους ανθρώπινης εργασίας.

Σκαλοπάτι για το προηγούμενο είναι το τελευταίο δείγμα αυταρχισμού και «ατομικής ευθύνης» της κυβέρνησης ενάντια σε ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας, δηλαδή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε κλάδους εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Και ενώ ήδη οι υγειονομικοί έχουν αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας, δηλαδή δεν εργάζονται, δεν πληρώνονται και δεν έχουν ένσημα λόγω του μη εμβολιασμού τους, η κυβέρνηση αφήνει διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά τους υγειονομικούς η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών να επεκταθεί και στους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δημοσίου, με τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του ΕΦΚΑ να «φιγουράρουν» σε περίοπτη θέση. Την ίδια στιγμή, από τις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινάει υποχρεωτικό rapidtest για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στο Δημόσιο, το οποίο θα διενεργείται υποχρεωτικά στις ιδιωτικές δομές υγείας επί πληρωμή! Άλλο ένα δωράκι της κυβέρνησης στους ιδιώτες κλινικάρχες…

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Θεωρούμε ότι τα εμβόλια είναι κατάκτηση της επιστήμης και της ανθρωπότητας. Δεν είμαστε κατά του καθολικού εμβολιασμού, είμαστε κατά της υποχρεωτικότητάς του και των κυρώσεων που περιλαμβάνει. Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την προστασία της υγείας του λαού. Γι’ αυτό υπάρχει έκδηλη ανησυχία ότι ο αυταρχισμός της υποχρεωτικότητας θα περάσει και σε άλλους τομείς, με ανησυχητικές επιπτώσεις για το εργασιακό μας μέλλον.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ δίπλα στον αγώνα των υγειονομικών και ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους για τη σωτηρία του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας δωρεάν υγείας και περίθαλψης.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να εργαλειοποιήσει την πανδημία προκειμένου να εφαρμόσει την αντεργατική πολιτική της.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ την αντίδρασή μας με κλιμακούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση, που σύντομα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-  Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εξοπλισμό και υποδομές.

-  Δημιουργία ΜΕΘ και νέων νοσοκομείων – Επίταξη της Ιδιωτικής Υγείας.

-  Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

-  Μαζικά δωρεάν τεστ -σε εμβολιασμένους και μη- και διενέργεια στοχευμένης ιχνηλάτησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στους χώρους εργασίας και στην κοινότητα.

-  Ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στα ΜΜΜ, για το ασφαλές άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

-  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα και Κοινωνικού Κράτους, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

 

Γιώτα Κίτσου

 

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline