Ιουλ 20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ δεν είμαστε αναλώσιμοι. Οι ζωές μας μετράνε

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                              

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                         Αθήνα, 20-7-2021

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                         Αρ.Πρωτ:3909

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ δεν είμαστε αναλώσιμοι. Οι ζωές μας μετράνε

Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενημερωθήκαμε ότι την Παρασκευή 16/7/2021 εμφανίστηκαν κρούσματα COVID-19 στο κτήριο του e-ΕΦΚΑ στην Αχαρνών 27-29 στην Αθήνα. Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και προχώρησε σε μερική απολύμανση του κτηρίου της Αχαρνών, χωρίς να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών, με 14ήμερη καραντίνα όπου προβλέπεται, με αποτέλεσμα σήμερα να ενημερωθούμε ότι έχουμε επιπλέον κρούσματα στο εν λόγω κτήριο.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσια ενοποίησης των δομών του Οργανισμού και συγχώνευσης των τμημάτων, με απόφαση της Διοίκησης, στο παραπάνω κτήριο έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός υπαλλήλων σε μικρούς και ακατάλληλους χώρους δουλειάς, με ελλιπή αερισμό, χωρίς μέτρα προστασίας plexiglass και με καθημερινή προσέλευση των πολιτών στην υπηρεσία προκειμένου να εξυπηρετηθούν, αδιαφορώντας τόσο για τις υγειονομικές απαιτήσεις που υπάρχουν για τη μείωση της διασποράς του COVID-19 και την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και για την αναφορά των εργαζομένων στο εν λόγω κτήριο, σχετικά με την ακαταλληλότητα του χώρου και των ελλιπών μέτρων προστασίας.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο από τη Διοίκηση να θεωρεί τους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ αναλώσιμους και να βάζει πάνω από τις ανθρώπινες ζωές τα νούμερα.

Απαιτούμε

        Άμεση απομάκρυνση των συναδέλφων από την εργασία τους, ιχνηλάτηση των επαφών, κλείσιμο της υπηρεσίας για όσο χρόνο χρειαστεί.

        Διενέργεια tests στους συναδέλφους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

        Τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.

        Άμεση πρόσληψη γιατρών εργασίας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline