Ιουν 23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                              

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                                   

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                                        Αθήνα,23-6-2021

Τηλ- Fax: 2103313732                                                                                         Αρ.Πρωτ: 3898 grammateia@popokp.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το νέο, λαϊκίστικο επικοινωνιακό σόου του «καταλληλότερου για τέτοιου είδους αποστολές» υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κου Χατζηδάκη και την εκ νέου απόπειρα στοχοποίησης των εργαζομένων στον (e-!)ΕΦΚΑ μέσω πειθαρχικών διώξεων για δήθεν «δεσποτικές συμπεριφορές τους που οδηγούν σε ακραία ταλαιπωρία των πολιτών από τις υπηρεσίες του Φορέα», δηλώνουμε ξεκάθαρα τα εξής:

                                                                                

Η σημερινή κατάσταση στον ΕΦΚΑ οφείλεται στις διαχρονικά εφαρμοζόμενες αντιασφαλιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας -ειδικότερα όμως από ιδρύσεως του Φορέα-, με αποκορύφωμα τον ίδιο και την κυβέρνηση της Ν.Δ., εκφραστές μιας ξεκάθαρα φασίζουσας αντίληψης και νοοτροπίας. Δύο χρόνια πλήρους αδράνειας και εφ’ όλης της ύλης αποτυχημένων επιλογών σε όλα τα επίπεδα δεν «ξεπλένονται», όσες πειθαρχικές διώξεις κι αν επιχειρήσει ο κ. Χατζηδάκης.

Δεν «ξεπλένεται» ούτε το πελατειακό όργιο, ούτε το αναξιοκρατικό καθεστώς, ούτε ο ακραίος αυταρχισμός που τροφοδοτούν και στηρίζουν διάφοροι πολιτικοί παράγοντες και «παραγοντίσκοι» (παρατρεχάμενοι και θεραπαινίδες της πολιτικής ηγεσίας και των Διοικήσεων του ΕΦΚΑ) - εντός και εκτός Φορέα.

Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω γίνονται με υπόβαθρο την απαρχαιωμένη και «στρεβλή» -ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός- διαδικασία απονομής συντάξεων, που με πρόσφατο νομοθέτημα ο ίδιος φρόντισε να νομιμοποιήσει μέσω της ανάθεσής της σε ιδιώτες.

Όσο για τη μη ανταπόκριση στα τηλεφωνήματα των εξυπηρετουμένων από τον Φορέα (ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι, επιδοματούχοι), δεν έχει εντελώς άδικο ο κ. Χατζηδάκης. Μόνο που πέρα από τη μεγάλη και διαπιστωμένη έλλειψη προσωπικού στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, υπάρχει ο πρόσθετος λόγος της «επιστράτευσης» εργαζομένων του (καθώς και από άλλους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Οργανισμούς) στα γραφεία Διοικητών, Υποδιοικητών (4 τον αριθμό!), Συμβούλων κ.ο.κ., όπως και στα αντίστοιχα γραφεία του Υπουργείου, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της εκλογικής πελατείας, σε μια ακατάσχετη ρουσφετολογία, όπου οι «ημέτεροι» μια χαρά εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι καθημερινά επιβαρύνονται! Εκεί τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, ούτε «ψίχουλο» δεν πέφτει κάτω...

Ο βασικός όμως λόγος αναφοράς του υπουργού στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση δεν είναι άλλος από την… ταμπακιέρα - την παραχώρηση, δηλαδή, του τηλεφωνικού κέντρου σε ιδιώτες!

Ας φροντίσει, λοιπόν, ο κ. Χατζηδάκης, από τη θέση όπου βρίσκεται και η οποία δεν επιτρέπει άγνοια της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει ο Φορέας και οι εργαζόμενοι σε αυτόν, να δώσει πραγματικές λύσεις και όχι να μετακυλά τις δικές του ευθύνες κάνοντας «αιφνιδιαστικές» επισκέψεις με κάμερες και αναφορές σε «χαρτοβασίλεια» και «χιλιάδες φακέλους», για τα οποία υποτίθεται ότι δεν γνώριζε τίποτα, λες και εμφανίστηκε χθες στην πολιτική ζωή του τόπου…

Πλανάται πλάνην οικτράν εάν πιστεύει ότι θα ξεγελάσει. Αποτέλεσε και αποτελεί κεντρική και εμβληματική έκφραση ενός σάπιου και φαύλου πολιτικού συστήματος, το οποίο και στην περίπτωση της Κοινωνικής Ασφάλισης έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της σημερινής τραγικής κατάστασης.

Η ωμή αλήθεια, την οποία υπηρετεί κάθε τιποτένια και άθλια επίθεση όπως η συγκεκριμένη του κ. Χατζηδάκη, είναι μία:

  • Η διαδικασία απονομής συντάξεων (και ο ΕΦΚΑ συνολικά) υπονομεύτηκε και απαξιώθηκε σκόπιμα, προκειμένου να εργαλειοποιηθεί η πράγματι τεράστια καθυστέρηση και στη συνέχεια ολόκληρο το αντικείμενο να εκχωρηθεί σε ιδιώτες.
  • Την ίδια σκοπιμότητα υπηρετεί το «πανηγύρι» των συνεχών αναφορών και «καταγγελιών» για την υποτιθέμενη μη ανταπόκριση σε τηλεφωνικές κλήσεις, τόσο από την πλευρά του Υπουργείου όσο και από την πλευρά της Διοίκησης, αποσκοπώντας στην «ανώδυνη» παραχώρηση του τηλεφωνικού κέντρου επίσης σε ιδιώτες.
  • Οι σχεδιασμοί για τον «ατομικό κουμπαρά» και τις «υψηλές επιδόσεις» αφορούν στη διάλυση της επικουρικής και στον τζόγο των εισφορών από τα «goldenboys», τα συμφέροντα των οποίων συνιστούν βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το υποτιθέμενο δε κοινωνικό όφελος των τριών αυτών «μεταρρυθμίσεων», όχι μόνο δεν είναι μηδενικό, αλλά ιστορικά και με βάση την παγκόσμια εμπειρία έχει εξαιρετικά αρνητικό πρόσημο, με εξαίρεση συγκεκριμένες μειοψηφίες οι οποίες σκανδαλωδώς θα λάβουν προνομιακά τη «μερίδα του λέοντος» από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

  • Η «εναγώνια» αναζήτηση κάποιου… νέου «παραμυθιού με δράκο», μετά την απολύτως αρνητική υποδοχή του αντεργατικού νομοσχεδίου του από τον κόσμο της εργασίας, όπως εκφράστηκε και μέσα από τις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις. Αλλαγή, δηλαδή, της επικοινωνιακής ατζέντας με εντελώς ανάλγητο και απαράδεκτο τρόπο, που υποδαυλίζει τον κοινωνικό αυτοματισμό και ενδεχομένως ακόμη πιο ακραίες και επικίνδυνες καταστάσεις.

Ας αφήσει, λοιπόν, ο κ. Χατζηδάκης τους εκβιασμούς και τις απειλές. Η κοινωνία γνωρίζει… Να ανακαλέσει άμεσα τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ &

ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

 

 

 

Το ΔΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline