Ιαν 22

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ e-ΕΦΚΑ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                              

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                    Αθήνα, 22-1-2021                                

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                                     Αρ.Πρωτ: 3852

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) ενώνει τη φωνή της με την Επιτροπή Συμβασιούχων Καθαριστών e-ΕΦΚΑ προκειμένου να ακουστεί δυνατά το δίκαιο αίτημά τους για παραμονή στην εργασία τους καθώς και για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Εν μέσω πανδημίας, που το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει και μετράμε χιλιάδες νεκρούς, τα εργασιακά δικαιώματα έχουν συρρικνωθεί και οι εργαζόμενοι προσπαθούν να επιβιώσουν με επιδόματα πείνας, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μπουκώνει με ζεστό χρήμα τη μεγαλοεργοδοσία και τους εργολάβους κάνοντάς τους δωράκι τις υπηρεσίες καθαριότητας του e-ΕΦΚΑ, αποδεικνύοντας -για άλλη μια φορά- ότι η αναλγησία αποτελεί την κύρια επιλογή της.

Έτσι και στην περίπτωση τη δική μας, τη χρονική περίοδο που επιβάλλεται οι υπηρεσίες να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σχολαστικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα, η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, το Υπουργείο ΕΡΓΑΣΙΑΣ και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εν μέσω πανδημίας απολύουν από τις υπηρεσίες καθαριότητας του e-ΕΦΚΑ εκατοντάδες εργαζομένους ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 17/3/2021. Εργαζόμενοι που παρέλαβαν από τους εργολάβους τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ σε κακό χάλι, εργαζόμενοι που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, κράτησαν καθαρές τις υπηρεσίες - και όχι μόνο, αφού εκτελούσαν και άλλα καθήκοντα (θυρωρού, σεκιούριτι, γραμματειακής υποστήριξης, τηλεφωνητών).

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθει το αμαρτωλό καθεστώς των εργολάβων, που πληρώνει με μισθούς πείνας τους εργαζομένους του και κοστίζει υπέρογκα ποσά στον Φορέα».

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

e-ΕΦΚΑ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline