Σεπ 10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΘ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                                   Αθήνα, 10-9-2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                      Αρ.Πρωτ:3816                                   

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καμάρα 12/9: Διαδήλωση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Συναδέλφισσες – οι,

Μες στην πανδημία αποδείχθηκε περίτρανα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Μπροστά στην ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν και μετά τα μέτρα που ήδη έχουν περάσει, η ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωσή της. Είναι αναγκαίο να σχεδιάσουμε απάντηση του εργατικού κινήματος που δεν μπορεί παρά να είναι άλλη από την ανυπακοή και την ανάπτυξη μαχητικών αγώνων για την ανατροπή!

Ακόμα και μέσα στην καραντίνα έγιναν αγώνες και συνεχίζονται οι αντιστάσεις σε πολλούς κλάδους με δράση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων χωρίς την συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μέσα από χώρους δουλειάς, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, πανεπιστήμια και φοιτητικούς συλλόγους, γειτονιές και τοπικές συλλογικότητες, να ξαναγράψουμε στις σημαίες του αγώνα την υπεράσπιση των κατακτήσεων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, την διεκδίκηση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας!

Ενάντια στις αντεργατικές επιλογές κυβερνήσεων-Ε.Ε-κεφαλαίου, διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους – Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις –Προστασία των ανέργων και διαγραφή των χρεών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
  • Δαπάνες για δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, καθολική Ασφάλιση και κοινωνικά αγαθά αντί για πληρωμή του δημόσιου χρέους (διαγραφή τώρα!), επιδοτήσεις των τραπεζών, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο – Όχι στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς.
  • Ακύρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας γης και των φυσικών πόρων – προστασία για τα δάση, τον αέρα, το νερό και φραγμό στις εξορύξεις, τις Β.Α.Π.Ε. και την καύση απορριμμάτων.
  • Πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, κόντρα στην αστυνομοκρατία, τον κρατικό και εργοδοτικό αυταρχισμό και την καταστολή – Κατάργηση νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης διαδηλώσεων και απεργίας – Φραγμό σε κάθε τύπου διακρίσεις, το ρατσισμό και τον φασισμό.

Συμμετέχουμε στις ταξικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το Σάββατο 12 του Σεπτέμβρη, 6.00μ.μ. στην Καμάρα και 6.30 μ.μ. στη ΧΑΝΘ.

Κάθε αγωνιστής/τρια, κάθε σωματείο και συλλογικότητα για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός την κρίση!

Δεν υπακούμε σε απαγορεύσεις και περιορισμούς,
διαδηλώνουμε με “οργανωτή” τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!

Το ΔΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline