Οκτ 09

ΣΥΣΚΕΨΗ 8-10-19

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                                 Αθήνα, 9-10-2019

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                                               

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – οι,

Χθες Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, στο κτίριο του ΕΦΚΑ επί της Ακαδημίας 22, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συγκέντρωση θιγομένων από τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας στις μετατάξεις σε ανώτερη κατηγορία συναδέλφων μας, ως αποτέλεσμα της μη εφαρμογής του ν. 4569/2018 από τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι με την πρακτική που ακολούθησε η Διοίκηση του ΕΦΚΑ «κατάφερε» – για μία ακόμη φορά – μια αρνητική «μοναδικότητα» για τους υπαλλήλους του σε σχέση με το υπόλοιπο Δημόσιο, πρόσφατη άλλωστε, η παράταση εξαίρεσης από την κινητικότητα των ΕΦΚΑ & ΕΤΕΑΕΠ.

Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων μας, συζητήθηκαν οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, τόσο στο νομικό μέρος όσο και στο κινηματικό - πολιτικό, για τη δημοσιοποίηση και τη λύση του προβλήματος. Όσον αφορά στη νομική διεκδίκηση, δόθηκαν διευκρινίσεις και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα των συναδέλφων από δικηγόρους, ειδικευμένους στο Διοικητικό Δίκαιο.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης υποστήριξης των συναδέλφων μας, που αυτές τις μέρες άδικα και αναίτια είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται από 50 έως 400 ευρώ, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας ομόφωνα αποφάσισε, σαν πρώτο βήμα, να αναθέσει σε δικηγορικό γραφείο, έπειτα από τη διενέργεια εκτενούς έρευνας, τη σύνταξη σχετικού υπομνήματος, το οποίο θα περιέχει όλα τα νομικά επιχειρήματα που θα ισχυροποιήσουν τη διεκδίκηση για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, και την κατάθεσή του στο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου θα συζητηθεί η υπόθεση.

Για ό,τι νεότερο προκύπτει θα σας ενημερώνουμε το συντομότερο δυνατό.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

 

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline