Ιουν 06

3726 6-6-19 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                        Αθήνα,6-6-2019

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                 Αρ.Πρωτ:3726                      

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της ΠΟΠΟΚΠ καταγγέλλει τον υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο ο οποίος με την αλαζονική και προκλητική συμπεριφορά του κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ αγροτών Θεσσαλίας στη Λάρισα, απέδειξε για πολλοστή φορά τη φασίζουσα νοοτροπία και τις «μεσαιωνικού» τύπου αντιλήψεις για ό,τι αφορά τη σχέση και τη στάση του απέναντι στους εργαζόμενους.

Τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και μία εβδομάδα πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αποφάσισε να επισκεφθεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία εντελώς εγκαταλελειμμένη μετά τη δημιουργία του ΕΦΚΑ έχει κληθεί να εξυπηρετήσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας διαθέτοντας δέκα (10) μόνο υπαλλήλους!!!!!!!! Μόνο που έστω και καθυστερημένα δεν ζήτησε να συζητήσει και να ενημερωθεί από τους συναδέλφους για τα προβλήματα και τις τεράστιες δυσχέρειες που καθημερινά αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Αντί γι αυτό, κατευθύνθηκε με περίσσιο θράσος στην αρμόδια συνάδελφο ζητώντας να χρονομετρήσει!!! το νέο τρόπο εγγραφής ασφαλισμένου, θριαμβολογώντας για τη δήθεν απλοποίηση της διαδικασίας που υποτίθεται θα λύσει όλα τα προβλήματα. Κάτι βέβαια που δεν πρόκειται να συμβεί αφού ακόμη και το κομμάτι της δουλειάς που αφορά στο συγκεκριμένο αντικείμενο – εγγραφές και επανεγγραφές – είναι πολύ πιο σύνθετο, με επιμέρους παραμέτρους τις οποίες ο ίδιος αγνοεί πλήρως, ενώ η καθυστέρηση των σχετικών υποθέσεων φτάνει τις 8.000 (6.200 πριν την ισχύ του ν. 4554/18 και 1.600 μετά). Ο ίδιος βέβαια στα κανάλια μιλάει μόνο για 800! Να σημειώσουμε επίσης ότι, η συγκεκριμένη καθυστέρηση αφορά μόνο στο συγκεκριμένο αντικείμενο!!!

Όταν δε, συγκεκριμένη συνάδελφος επιχείρησε να εκφράσει την άποψή της τόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και για τα γενικότερα προβλήματα της υπηρεσίας, ο υφυπουργός ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του σε αγένεια και αυταρχικότητα. Με εντελώς «τραμπούκικο» και απειλητικό ύφος αποκάλεσε όλους τους συναδέλφους αναποτελεσματικούς, θεωρώντας τους αποκλειστικά υπεύθυνους για τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των αιτημάτων. Απαίτησε δε την παραμονή τους στην υπηρεσία ακόμη και μετά τη λήξη του ωραρίου ή στις ημέρες αργίας, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα όλων των εκκρεμοτήτων!!!

Ωστόσο, πέρα από την καταδίκη της συγκεκριμένης συμπεριφοράς, εκείνο που εμείς θέλουμε επίσης να τονίσουμε είναι ότι αποκλειστικά υπεύθυνος, τόσο για τις καθυστερήσεις όσο και γενικότερα για τον τραγέλαφο στον οποίο έχει εξελιχθεί ο ΕΦΚΑ, είναι ο υφυπουργός που έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης. Είναι ο ίδιος - αλλά και οι προηγούμενοι - που οφείλουν να απολογηθούν σε ασφαλισμένους και εργαζόμενους για το χάος που προϋπήρχε και για το μεγαλύτερο χάος που δημιουργήθηκε. Τόσο εμείς όσο και οι Σύλλογοι των υπαλλήλων (στην προκειμένη περίπτωση του πρώην ΟΓΑ), είχαμε ενημερώσει πριν ακόμη ξεκινήσει ο ΕΦΚΑ τη λειτουργία του, ενώ ήταν συνεχείς οι διαμαρτυρίες μας αυτά τα δυόμιση χρόνια.

Προφανώς βέβαια όπως συμβαίνει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, το μόνο που γνωρίζει είναι το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» σε συνδυασμό με άπειρα επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα». Στην πραγματικότητα όμως οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ καταρρέουν, οι εργαζόμενοι καταρρέουν και οι ασφαλισμένοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται.

Τόσο λοιπόν η υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας σε συνδυασμό με την υπονόμευση του ίδιου του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης όσο και κάθε αυταρχική συμπεριφορά θα μας βρίσκουν απέναντι.

Καμιά απειλή και κανένας εκφοβισμός δεν πρόκειται να περάσει.

                                          

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline