Απρ 29

ΠΟΠΟΚΠ - Πρωτομαγιά 2014

Αθήνα, 29-4-2014    
Αρ. Πρωτ: 3386    

popokp

Πρωτομαγιά 2014

 

Κυβέρνηση, τράπεζες και εργοδοσία προσκαλούν τον Ελληνικό Λαό στη μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς πλεονάσματος και της θριαμβευτικής επαναφοράς της χώρας στις αγορές.

Η χώρα χειραφετημένη και «αυτεξούσια», προχωρά θριαμβευτικά σ’ ένα νέο «ενάρετο» κύκλο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ιλιγγιώδους ανάπτυξης και ευημερίας.

Η τρομακτική ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η διάλυση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών, οι απολύσεις στο δημόσιο σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν και οποιαδήποτε διαφωνία αποτελεί «αντεθνική» προπαγάνδα των εχθρών της πατρίδας!

Αυτή είναι η νέα «εικονική πραγματικότητα», το νέο «εθνικό μας» αφήγημα, που στηρίζεται όμως σε μια παλιά και δοκιμασμένη συνταγή: Aνελέητη προπαγάνδα, κινδυνολογία, φόβος, καταστολή και αδρανοποίηση με την «ευγενική και ανιδιοτελή» συνδρομή των «συμμάχων μας» που τώρα εκπροσωπούνται από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το «ανήκομεν εις την Δύσιν» έδωσε τη θέση του στο «ανήκουμε στο ευρώ, στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε.».

Κάθε διαφορετική προσέγγιση προκαλεί το φόβο που καταλήγει στο ανάθεμα και στον αφορισμό.

Ακόμη περισσότερο κάθε προσέγγιση που αφορά στην ιδέα της ενσάρκωσής της σ’ ένα κίνημα αμφισβήτησης που δεν εξαντλείται στην κοινοβουλευτική διαφωνία και στις αψιμαχίες των τηλεοπτικών παραθύρων.

Ένα κίνημα που διεκδικεί «το δίκιο του στους δρόμους» όπου ασκεί πραγματική εξουσία!

Την 1η του Μάη λοιπόν μαζικά και αποφασιστικά λέμε ΟΧΙ στην απαισιοδοξία και στην αδράνεια.

Λέμε ΟΧΙ στον εγκλωβισμό του «τίποτα δεν αλλάζει» που θέλουν να μας επιβάλλουν και απαντάμε δυναμικά «όλα αλλάξουν αν το θελήσουμε εμείς».

Ξεπερνάμε κάθε ψευδαίσθηση και κάθε δισταγμό, αρνούμενοι να αποδεχτούμε σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή για το λαϊκό κίνημα την επιβολή και την παγίωση μιας δήθεν «σταθερής» και «ομαλοποιημένης» νέας κατάστασης. Μιας κατάστασης που φιλοδοξεί να «ισορροπήσει» πάνω στα ερείπια της μνημονιακής λαίλαπας καταδικάζοντας για μια ακόμη φορά τη χώρα και το λαό μας σε ατέλειωτα χρόνια δουλικής εξάρτησης και εκμετάλλευσης, υπανάπτυξης, ανέχειας, θλίψης και δυστυχίας.

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την

ΠΕΜΠΤΗ 1η ΜΑΗ στις 11.00 π.μ στην Πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα

Προσυγκέντρωση ΠΟΠΟΚΠ :

Ώρα 10:30 πμ Σταδίου 29 κάτω από το Υπ. Εργασίας

  

          

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ                                        ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline