Οκτ 31

ΠΣΕ ΟΓΑ- 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

popokp

Π. Σ. Ε. Ο. Γ. Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΟΓΑ

(ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ)                                                                                                                    

Πατησίων 30, 101 70 Αθήνα                                                                        

Τηλ.: 213.15.19.112, Fax: 210.38.42.046                            Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2022

Εmail: pse.oga@gmail.com

9

ΝΟΕΜΒΡΗ

24ωρη

ΓΕΝΙΚΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ

αγωνιζόμαστε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ,

ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συμμετάσχουμε όλοι και όλες στη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 δίνοντας δυναμικό «παρών» στις πορείες και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, μαζική φτωχοποίηση & εντεινόμενος κοινωνικός αποκλεισμός, ανεργία, εξαθλίωση, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών, εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, υποβάθμιση και ακραία υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών, βία, αστυνομοκρατία και καταστολή, ανενδοίαστη καταπάτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, ουσιαστική κατάργηση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας, συνθέτουν τη δυστοπική πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουμε.

Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε αποτελεσματικά για την ανατροπή τους - να οργανώσουμε την ελπίδα μετά τα αγωνιστικά σκιρτήματα στη Μαλαματίνα, την e-food, την COSCO, την Εκπαίδευση, την Υγεία και την ανυπότακτη νεολαία...

Το ζητούμενο πλέον δεν είναι εάν θα απεργήσουμε, υπερβαίνοντας το ψευδοδίλημμα της συμμετοχής στο πυροσβεστικό πλαίσιο που στήνει ο υποταγμένος συνδικαλισμός, αλλά πώς θα μετατρέψουμε την απεργία της 9 Νοέμβρη σε κορυφαίο σταθμό, αλλά και νέα αφετηρία στον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μας, βήμα αποφασιστικής κλιμάκωσης μπροστά σε όσα ετοιμάζουν το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η Ε.Ε. για όλους μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ όλοι μαζί, εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, γιατί:

- Δεν αποδεχόμαστε νέες θυσίες στον βωμό των κερδών τους.

- Δεν συμβιβαζόμαστε με την κοινωνική οπισθοδρόμηση.

- Δεν θα ανεχτούμε να φορτώσουν πάλι στις δικές μας πλάτες τη νέα επιδείνωση της ζωής μας που φέρνουν η καλομελετημένα «εισαγόμενη» και «αναπόφευκτη» ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

- Αρνούμαστε να ζήσουμε με ελεημοσύνες, κουπόνια και επιδόματα ζητιανιάς εν μέσω κυβερνητικού οργίου επιδοτήσεων σε «φίλους», εξοπλισμούς και μηχανισμούς καταστολής.

- Δεν πειθόμαστε ότι η χειροτέρευση της ζωής μας και ο εργασιακός μεσαίωνας είναι «φυσικό φαινόμενο», αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης λόγω της πανδημίας ή του πολέμου, αλλά μία εν εξελίξει τεράστια αναδιανομή πλούτου εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

- Αγωνιζόμαστε για να βάλουμε τέλος στον εμπαιγμό και στην παραπλάνηση της ελληνικής κοινωνίας με την απροκάλυπτη στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων (υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε ακραία υποστελεχωμένους οργανισμούς και φορείς) και την απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών.

- Δεν υποτασσόμαστε - δεν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ζώντας σε κρύα σπίτια και σκοτεινές πόλεις

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

üΜισθούς, συντάξεις και δικαιώματα βάσει των σύγχρονων αναγκών.

üΜόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη δικαιώματα.

üΔημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια για την αξιοπρεπή διαβίωση όλων.

üΑπαγόρευση των απολύσεων - 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο, στην προοπτική του 30ωρου - Όχι δουλειά την Κυριακή.

üΣυλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κανένας μισθός κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά και αναλογική αύξηση ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

üΕπιστροφή 13ου και 14ου μισθού.

üΞεπάγωμα της διετίας 2016-2017 & κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 1/1/2021.

üΑφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

üΑύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας - καμία περικοπή του.

üΆμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών κενών στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, των κοινωνικών υπηρεσιών και της πολιτικής προστασίας.

üΣτήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση - Άμεση παύση των αναστολών εργασίας του υγειονομικού προσωπικού, επιστροφή στις θέσεις εργασίας τους, απόδοση του συνόλου των αποδοχών που αντισυνταγματικά έχουν αποστερηθεί, ουσιαστική ηθική και υλική επανόρθωση για τις αδικίες που έχουν υποστεί όλο αυτό το διάστημα.

üΌχι στην υποκριτική, αλλά πλήρως και λεπτομερώς σχεδιασμένη πρόταξη ενσυνείδητα διαστρεβλωμένων υγειονομικών κινδύνων με σκοπό την περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών - Άμεση κατάργηση όλων των ασυνάρτητων μέτρων διαχωρισμού στη βάση αντιεπιστημονικών και αποδεδειγμένα αναποτελεσματικών υποθέσεων.

üΜέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.

üΆμεση λήψη μέτρων ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή και διατροφική φτώχεια - Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

üΚατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

üΕφαρμογή ενιαίας στεγαστικής πολιτικής. Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

üΤέρμα στην καταστολή, στις διώξεις, στις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, στις παρακολουθήσεις, στη φαλκίδευση και ουσιαστική κατάργηση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και της απεργίας. Να μπει τέλος στον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό - Απόσυρση των αντιδραστικών παρεμβάσεων στον ν. 1264/1982.

üΚατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την Κοινωνική Ασφάλιση.

üΚαμία περαιτέρω εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες – Τέλος στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, στη σαλαμοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

üΕπιστροφή χωρίς αποζημίωση των κρατικών επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιήθηκαν στο Δημόσιονέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές).

üΤέλος στις διακρίσεις, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό, τον σεξισμό & την έμφυλη βία.

üΚατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων.

üΑπεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία - Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών και επιστροφή όλων των αποστολών που βρίσκονται εκτός συνόρων.

* Προσυγκέντρωση ΠΣΕ ΟΓΑ στην Αθήνα (Κεντρική Υπηρεσία τ. ΟΓΑ, Πατησίων 30, 10:45 π.μ.) & συμμετοχή στην ανεξάρτητη, ταξική συγκέντρωση σωματείων στα Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου), στις 11 π.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΣΥΝΕΧΙΣΗ & ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ

(ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ)

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline