Μαΐου 05

ΠΣΕ ΟΑΕΕ _ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 popokp

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                                 ΑΘΗΝΑ 05/05/2022 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.

Αιόλου 94 Αθήνα Τ.Κ. 10559

site : www.pseoaee.gr  

Ε-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ,

             Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σχετικά με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών µε θέμα «Διενέργεια της αξιολόγησης του προσωπικού του Δημοσίου Τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2021 – Εισαγωγή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού», σας ενημερώνουμε ότι, η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 19/3/2019 για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση είναι εν ισχύι για την αξιολογική περίοδο έτους 2021 και επομένως η συμμετοχή µας σε αυτήν είναι απολύτως νόμιμη.

Με τη συμμετοχή μας τα προηγούμενα χρόνια στην καθ’ όλα νόμιμη απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, αγνοώντας τις αυταρχικές μεθοδεύσεις με την αντιδημοκρατική και εκφοβιστική ρύθμιση για αποκλεισμό από τις κρίσεις και τους εκβιασμούς και μηχανισμούς που ενεργοποιήθηκαν για να παραπλανήσουν και να νουθετήσουν τους «απείθαρχους», δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αξιολόγηση και όσα προορίζεται να εξυπηρετήσει.

Όλοι πλέον κατανοούμε ότι αυτό που ονομάζουν «αξιολόγηση» εντάσσεται και υπηρετεί το γενικότερο αυταρχικό, αντιδραστικό και εν τέλει αντιλαϊκό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Την ουσιαστική συρρίκνωση και απαξίωσή του και τη δημιουργία ενός μικρού επιτελικού κράτους µε όρους πολυεθνικής επιχείρησης, εργαζόμενους-«σάκος του μποξ», απολογούμενους ενώπιον της κοινωνίας, και δημόσιες υπηρεσίες αδύναμες να ανταποκριθούν στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Ο ρόλος της αξιολόγησης και ο τρόπος που θέλουν να λειτουργήσει, δεν είναι παρά ένα εργαλείο πειθάρχησης και υποταγής, εντατικοποίησης της εργασίας µας, κατηγοριοποίησης και διάσπασης.

Ζητούν να αξιολογηθούμε – τόσο οι σημερινοί όσο και όλοι οι προηγούμενοι –, όταν, εκτός των άλλων, όχι μόνο δεν διασφαλίζουν την αξιοκρατία, αλλά ανακυκλώνουν και επεκτείνουν τις αναξιοκρατικές, πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος. Αποδεικνύονται ανίκανοι να λύσουν βασικά προβλήματα που αφορούν στην έλλειψη προσωπικού, στις συνθήκες εργασίας, ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, στην έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, στη διαφύλαξη της ίδιας της σωματικής μας ακεραιότητας και, απ’ την άλλη, έχουν το θράσος να θέλουν να μας αξιολογήσουν. Εσχάτως δε, με «μπροστάρη» το δημαγωγό και συκοφάντη υπουργό Χατζηδάκη, έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον μας, σε μία άνευ προηγουμένου στοχοποίηση και απαξίωση, προκειμένου να στρέψουν την κοινωνία απέναντί μας, και εξαπολύουν απειλές και πειθαρχικές διώξεις για να μετακυλήσουν τις διαχρονικές ευθύνες τους.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ!

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ µε οποιαδήποτε ιδιότητα (υπάλληλος, προϊστάμενος, διευθυντής κ.λπ.) σε κανένα στάδιο της αξιολόγησης (ως υπηρετούντες στις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού, ως αξιολογητές ή αξιολογούμενοι).

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ συμπληρώνοντας τη «Δήλωση Συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή» για την αξιολογική περίοδο 2021 και την καταθέτουμε στον Π.Σ.Ε. Ο.Α.Ε.Ε. μέσω Ε-mail : pse.oaee@gmail.com , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Για το Δ.Σ του Π.Σ.Ε.-Ο.Α.Ε.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                         6944503404                                                            6947806543

ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ                                   ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline