Απρ 13

ΠΑΝΣΥΠΟ τ.ΟΕΕ τ.ΟΕΚ «Καταγγελία κατά του Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ.»

popokp

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ – τ.Ο.Ε.Ε - τ.Ο.Ε.Κ 

Ταχ. Διεύθ. : Σολωμού 60 & Πατησίων 104 32, Αθήνα Τηλ.: 210 5281485 Κιν.: 6972 692727, 6972 694841

Fax: 210-5226625, email pansypo@oaed.gr URL:www.pansypo.gr

Αθήνα, 12.04.2022          Αρ. Πρωτ. : 402

 

Θέμα: «Καταγγελία κατά του Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας καταδικάζει απερίφραστα τη στάση του Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ., απέναντι στους εργαζόμενους, με αφορμή την προκήρυξη Πανελλήνιας 24ωρης Απεργίας κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο στοχεύει στην υποβάθμιση του Οργανισμού.

Αρχικά, έσυρε στα δικαστήρια την Ομοσπονδία του Ο.Α.Ε.Δ., προκειμένου να κηρύξει παράνομη την απεργία της, αξιώνοντας ακόμη και οικονομική αποζημίωση, τόσο από την Ομοσπονδία όσο και από κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Στη συνέχεια, προέβη σε ψευδή δήλωση ότι η απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ είναι παράνομη, ενώ καμία τέτοια δικαστική απόφαση δεν υπήρξε.

Σήμερα, «καλωσόρισε» με αστυνομική δύναμη το πλήθος των εργαζομένων του Οργανισμού που απεργούσαν και συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Διοίκησης. Σε ένα κρεσέντο επίδειξης αυταρχισμού απαγόρευσε την είσοδο των συγκεντρωμένων εργαζομένων, οι οποίοι θέλησαν να πραγματοποιήσουν Συνέλευση και Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου. Υπό την πίεση των εργαζομένων και την άρνησή τους να υποταχθούν σε αυτή την απαράδεκτη διαταγή, αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει.

Καταδικάζουμε τις πρακτικές εκφοβισμού και φίμωσης των υπαλλήλων από μέρους της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ. Το δικαίωμα στην Απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Δ. οφείλουν να υψώσουν τη φωνή τους απέναντι στις πολιτικές που προωθεί το προς ψήφιση νομοσχέδιο. Οφείλουν να σταθούν δίπλα στην κοινωνία, μαζί με τους ανέργους, μαζί με τους εργαζόμενους που παρακρατήθηκαν οι εισφορές τους με την υπόσχεση στεγαστικής και κοινωνικής πολιτικής. Οφείλουν να γνωστοποιήσουν την αλήθεια, στον αντίποδα της κυβερνητικής προπαγάνδας που συνοδεύει το νομοσχέδιο, η οποία έχει σκοπό να αποκρύψει από την κοινωνία την πραγματικότητα.

                                           Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑΝ.Σ.ΥΠ.Ο. – τ. Ο.Ε.Ε – τ. Ο.Ε.Ε.

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline