Σεπ 22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕ ΟΓΑ

popokp

Π. Σ. Ε. Ο. Γ. Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΟΓΑ

(ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ)                                                                                                        

Πατησίων 30, 101 70 Αθήνα

Τηλ.: 213.15.19.112, fax: 210.38.42.046                                                                   Αθήνα, 20/9/2021

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.                                                                                                                                    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυταρχισμός, στοχοποίηση εργαζομένων, αναξιοκρατία και άκρατη ρουσφετολογία

το τετράπτυχο της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ & της πολιτικής ηγεσίας του εποπτεύοντος υπουργείου

για τη μεθοδευμένη απαξίωση του Φορέα και των εργαζομένων

και το ξεπούλημα του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, σε μια απόπειρα εφαρμογής του Οργανογράμματος το τελευταίο διάστημα, με ερασιτεχνισμούς και χωρίς καμία σοβαρή μελέτη, συγχωνεύει, καταργεί υπηρεσίες και μετακινεί υπαλλήλους, με αδιαφορία για το αποτύπωμα αυτής της προχειρότητας στην εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, στην καθημερινότητα των εργαζομένων και την εργασιακή ειρήνη εντός του Φορέα, προσπαθώντας να ολοκληρώσει το «έργο» διάλυσης και απαξίωσης του Φορέα στο πλαίσιο της δήθεν «αναβάθμισης των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Δεν είναι όμως μόνο η αναλγησία της Διοίκησης και η απαξίωση των εργαζομένων και των πολιτών, που συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτές τις αλλαγές διανύοντας χιλιόμετρα προκειμένου να φτάσουν -συχνά μη αυτοκινούμενοι- σε κτήρια και υπηρεσίες του Φορέα εκτός αστικού ιστού, χωρίς σύνδεση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε εγκαταλελειμμένο οδικό δίκτυο, είναι και ο τρόπος που ρεβανσιστικά επιλέγονται όσοι μεταξύ των εργαζομένων θα βιώσουν τις δυσμενείς συνθήκες, αφού όλα γίνονται ρουσφετολογικά, αναξιοκρατικά, αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης καθενός ξεχωριστά με τα… απαραίτητα «διαπιστευτήρια».

Ο τόπος μόνιμης κατοικίας, η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, η δυνατότητα ή μη αυτοκινούμενης μετακίνησης και η εργασιακή πείρα των εργαζομένων, οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, η ακραία υποστελέχωση δομών, το πλήθος των εξυπηρετουμένων, φαίνεται να μην αφορούν τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, που συνεχίζει να εφαρμόζει διχαστική πολιτική, να εκφοβίζει, να εκβιάζει, να έχει παιδιά και αποπαίδια…

Σε αυτό το δαιδαλώδες τοπίο και στην αυθαιρεσία των διοικούντων προστίθεται η ταυτόχρονη κάλυψη θέσεων ευθύνης με αδιαφανείς διαδικασίες -αναθέσεις σε «ημετέρους της Διοίκησης και της κυβέρνησης»-, που πυροδοτεί τις εντάσεις, τον διχασμό, μα κυρίως την απογοήτευση σε έναν βαθιά αποδυναμωμένο Φορέα-κάτεργο και συνάμα φυλακή που κατατρώει τις σάρκες του, δηλαδή τα παιδιά του. Για κρίσεις, βέβαια, ούτε λόγος…

Αυτό που ενδιαφέρει άλλωστε την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τους «πρόθυμους υπηρέτες» της είναι η αβρόχοις ποσίν και άνευ όρων παράδοση του Φορέα στους ιδιώτες, νερό στον μύλο της οποίας ρίχνουν με διάφορα κακόγουστα πειράματα μέτρησης αντοχών, όπως η συνεχιζόμενη επίθεση στους εργαζόμενους του Φορέα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, πειθαρχικές διώξεις και απροκάλυπτη στοχοποίηση.

Από τη σκανδαλώδη εμπλοκή των ιδιωτών στην απονομή συντάξεων μέχρι τον «μαγικό αριθμό 1555» των 12 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και το τερατούργημα της «νέας επικουρικής», η στόχευση παραμένει η ίδια και από καιρό γνωστή: το πλήρες ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών και η παράδοση κάθε κερδοφόρας κρατικής δραστηριότητας στους ιδιώτες, η καταταλαιπώρηση των πολιτών, η απαξίωση των υπηρεσιών και τελικά οι χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Και συνιστά πρόκληση να επικαλούνται την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα και εκχωρώντας περιφερειακές λειτουργίες μετά τη φύλαξη και την καθαριότητα στις δομές, αφού…

η υποτιθέμενη πληροφόρηση από το πολυδιαφημισμένο 1555 του ιδιώτη θα δίνεται ουσιαστικά από τους ήδη επιβαρυμένους εργαζόμενους στους Φορείς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων -οι μόνοι που έχουν πρόσβαση στην προσωποποιημένη πληροφορία-, στους οποίους τελικά θα πέφτει το βάρος… ενώ η ιδιωτική εταιρεία θα καρπώνεται τις δάφνες και τον πακτωλό χρημάτων…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ

Για τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση του Φορέα και την πλήρη υποταγή της σε άνωθεν κελεύσματα και σχεδιασμούς για τη μεθοδευμένη απαξίωση των υπηρεσιών και των εργαζομένων του.

Για το σύνολο των βλαπτικών μεταβολών που αυταρχικά επιβάλλει στους εργαζόμενους στον Φορέα μέσα από την προχειρότητα των συγχωνεύσεων, καταργήσεων δομών και μετακινήσεων υπαλλήλων.

Για την αναξιοκρατία και την άκρατη ρουσφετολογία στις αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης, την άρνηση να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για διενέργεια κρίσεων, τον εκφοβισμό και την προσπάθεια να καλλιεργήσει εμπόλεμο κλίμα μεταξύ των συναδέλφων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, σε όλες τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και των υπόλοιπων Φορέων Κοινωνικής Πολιτικής.

ΕΞΩ οι ιδιώτες από τη λειτουργία Φορέων και Οργανισμών.

Εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών εφαρμογών και διαλειτουργικότητά τους – Επένδυση στην αναβάθμιση των υπηρεσιών με πραγματικές τομές, στη βάση των σύγχρονων αναγκών συνταξιούχων, ασφαλισμένων, επιδοματούχων και εργαζομένων.

Διενέργεια κρίσεων σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ & ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline