Ιουλ 22

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΑΤ

popokp

 

Σ.Υ.Α.Τ.                        

Σύλλογος Υπαλλήλων                                                               Αθήνα 22/07/2021      

Ασφαλιστικών Ταμείων

(ΕΤΕΑΕΠ- ΕΤΑΠ ΜΜΕ- ΤΑΥΤΕΚΩ)                                                 Αρ. Πρωτ : 196

IKTINOY 4 τκ : 105 52 ΑΘΗΝΑ                                          

THΛ.: 210 5234194, 210 5219802

FAX: 210 5234129, 210 5219773

EMAIL:grammateia@syat.gr  

http:www.syat.gr

Ο κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ του e-ΕΦΚΑ

για να μην συναντήσει τους διαμαρτυρόμενους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Ταμείο

ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 100 ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ!!!

     Χτες 21/7/2021 ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης συνοδευόμενος από πρωτοφανή αστυνομική δύναμη (2 διμοιρίες ΜΑΤ, αστυνομικές κλούβες, μεγάλο αριθμό αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ασφαλίτες, ειδικούς φρουρούς και αμέτρητους αστυνομικούς Ο.Δ.Ο.Σ) μπήκε από την πίσω πόρτα των κεντρικών γραφείων του e-ΕΦΚΑ στην οδό Ακαδημίας 22 και μάλιστα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να παρουσιάσει την νέα λειτουργία του e-ΕΦΚΑ “My efka live”.   Ο λόγος της παρουσίας όλης αυτής της “σιδερόφρακτης στρατιάς” ήταν για να εμποδίσουν εκπροσώπους των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ και των συνδικάτων τους (ΠΟΠΟΚΠ, ΣΥΑΤ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ ) να τον συναντήσουν και να του εκφράσουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την συνεχή και αήθη επίθεση εναντίον των εργαζομένων του φορέα, για την διαρκή μείωση προσωπικού, για τις άθλιες συνθήκες εργασίας, για την ιδιωτικοποίηση του φορέα και της κοινωνικής ασφάλισης (πιστοποιημένα γραφεία, ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο, νέο επικουρικό κλπ).

Κάθε εκσυγχρονισμός του φορέα είναι καλοδεχούμενος αλλά είναι “ραπανάκια για την όρεξη” τα «my efka live» όταν δεν έχεις στοιχειώδη ηλεκτρονικά μέσα (χιλιάδες υπάλληλοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ούτε μπορούν να διαβάσουν ή να στείλουν ένα mail, δεν έχουν καν υπολογιστή ή έχουν για τα σκουπίδια κλπ) για να μπορούν οι υπάλληλοι να βγάζουν έγκαιρα συντάξεις και να εξυπηρετούνται άμεσα οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι.

Την ίδια ώρα που ο υπουργός έμπαινε από την πίσω πόρτα του e-ΕΦΚΑ συνυπέγραψε με τον συναρμόδιο υπουργό κ. Βορίδη την πρόσληψη από ίδια “πίσω πόρτα” την πρόσληψη 100 συνεργατών (ΦΕΚ 3196 τ.β 21/07/2021) για 14 μήνες και κόστος περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, που αφού τους εκπαιδεύσουμε για 2 μήνες θα προετοιμάσουν φακέλους απονομής εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων κλπ.

Και απ’ ότι φαίνεται τους έχουν “ήδη προσλάβει”, αφού δεν προβλέπεται καμιά διαδικασία αίτησης, ούτε καν αμοιβής… Τα έχει ρυθμίσει όλα ο κ. υπουργός!!!!.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η δουλειά στον e-ΕΦΚΑ δεν είναι εποχική. Ο e-ΕΦΚΑ χρειάζεται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και όχι πρόσκαιρους συνεργάτες ώστε να εξυπηρετείται η πολιτική πελατεία του κάθε υπουργού...


ΦΕΚ 3196 ΥΠ ΕΡΓ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΜΕ 100.pdf

 

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline