Ιουν 24

ΠΣΕ ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

popokp

 

Π. Σ. Ε. Ο. Γ. Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΟΓΑ

(ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ)                                                                                                     

Πατησίων 30, 101 70 Αθήνα                                                                               

Τηλ.: 213.15.19.112, fax: 210.38.42.046
Ε
mail: pse.oga@gmail.com                                                                                          

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη να υποδαυλίσει τον κοινωνικό αυτοματισμό κατασυκοφαντώντας τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, ως γνήσιος εκφραστής ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών και πάντα πρόθυμος από παλιά,

δεν πείθει κανέναν εν μέσω της απροκάλυπτης απόπειρας της κυβέρνησης της Ν.Δ. να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει από τον δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης…

…Γιατί ηγείται ενός από τους πιο νευραλγικούς φορείς της χώρας, για τον οποίο όμως -όπως θλιβερά επιβεβαιώνει καθημερινά- δεν έχει κατανοήσει ούτε στο ελάχιστο τι έργο επιτελεί και πώς καταφέρνει, μέσα στις άθλιες συνθήκες που οι κυβερνήσεις προκάλεσαν και συντηρούν, να στέκεται στα πόδια του και να είναι δίπλα στην Κοινωνία και στον Πολίτη που υπηρετεί.

…Γιατί μόλις χθες παραδέχτηκε δημοσίως ότι δεν έχει ιδέα πώς διοικείται και λειτουργεί. Δεν έκανε τον κόπο να ρίξει ούτε μια ματιά στις περιπτώσεις που επέλεξε να στείλει για πειθαρχικό έλεγχο. Περιπτώσεις που καθεμία ξεχωριστά και όλες μαζί φωνάζουν τα λάθη και τις παραλείψεις που όλες οι κυβερνήσεις δεσποτικά (γιατί εδώ ταιριάζει!) επανέλαβαν από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ στη μεθοδευμένη τους προσπάθεια να τον απαξιώσουν και να διαλύσουν, εν τέλει, τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση που με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση της Ν.Δ. θέλει να ξεπουλήσει…

Ποιον προσπαθεί να ξεγελάσει ο κ. Χατζηδάκης;

Οι προθέσεις του υπουργού και της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρες σε όλη την κοινωνία, όταν στοχοποιούνται…
οι ελάχιστοι πια εργαζόμενοι στον Φορέα, που επί 5 ολόκληρα χρόνια, στις περισσότερες των περιπτώσεων:

- με τα ιδιωτικά τους μέσα εκτελούν χρέη μεταφορέων εξοπλισμού, αρχείων και αναλωσίμων,

- με προσωπικά τους έξοδα καλύπτουν τις υπηρεσιακές τους ανάγκες για γραφική ύλη και αναλώσιμα εκτυπωτών αλλά και υλικά καθαριότητας,

- με τους προσωπικούς τους υπολογιστές προσπαθούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις αρμοδιότητές τους, γιατί αυτοί που τους παρέχονται είναι 25ετίας και ακόμη λειτουργούν με… δισκέτες,

- με υπεράνθρωπες προσπάθειες, δουλεύοντας ο καθένας για 3 και 4 θέσεις εργασίας που καλύπτει, «βάζουν πλάτη» και με προσωπικό μόχθο προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο αυτό που οι Διοικήσεις του Φορέα αποδομούν.

- με 40ο Cσήμερα εργάστηκαν στα γραφεία τους, σε άθλιες συνθήκες και χωρίς κλιματιστικά μηχανήματα,

- ακόμα και την περίοδο έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας, με παράτυπες και παράνομες προφορικές εντολές, δεν τηλεργάστηκαν ούτε μία μέρα και δεν σταμάτησαν να δέχονται και να εξυπηρετούν το κοινό που πάντα πολυπληθές -αλλά και χωρίς ραντεβού- έφτανε καθημερινά στην είσοδο των υποκαταστημάτων του,

- έχουν εγκλωβιστεί σε αυτόν τον Φορέα-έκτρωμα που δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό… τη διάλυσή του και τον διαμερισμό των ιματίων του.

Τα κίνητρά τους είναι ολοφάνερα! Χθες το νομοθέτημα για την ανάμιξη ιδιωτών στην έκδοση συντάξεων, σήμερα η εκχώρηση της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΕΦΚΑ σε ιδιώτες, αύριο η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Όλα μεθοδευμένα και στον βωμό των συμφερόντων που η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξυπηρετεί ως πρόθυμος εντολοδόχος.

Η κοινωνία έχει καταλάβει και θα δώσει την κατάλληλη απάντηση…

Δεν είναι ο ΕΦΚΑ το πρόβλημα - Οι σκοποί, οι πολιτικές και τα εκτελεστικά τους όργανα είναι το πρόβλημα…

Γιατί, άλλωστε, δεν φρόντισαν πριν από τους χθεσινούς διατυμπανισμούς τους να ενημερωθούν σχετικά:

- Πώς και γιατί στη Διεύθυνση Αναπηρίας, Ατυχημάτων και Αποκατάστασης (Αχαρνών, Αθήνα) για το Τμήμα Α΄ Απονομής Συντάξεων Αναπηρίας (τέως ΟΓΑ) οι υπάλληλοι εργάζονται στοιβαγμένοι σε ένα γραφείο με εκατοντάδες συνταξιοδοτικούς φακέλους δίπλα τους, στον ίδιο χώρο (ελλείψει υποδομών αρχειοθέτησης), με οχλαγωγία, συγχρωτισμό, σκόνη και μικρόβια.

- Πώς και γιατί προ διμήνου κατέφθασαν εκεί, με άνωθεν προφορικές εντολές, περίπου 3.000 συνταξιοδοτικοί φάκελοι εκκρεμοτήτων από τα αρμόδια Υποκαταστήματα ΕΦΚΑ Λαμίας και Λάρισαςγια να τους διεκπεραιώσουν οι μόλις 3 εναπομείναντες εισηγητές, που ούτε αρμοδιότητα έχουν επ’ αυτών, πολλώ δε μάλλον όταν η αριθμητική τους δύναμη δεν επαρκεί ούτε καν για τη διεκπεραίωση των τοπικών τους αρμοδιοτήτων.

- Πώς και γιατί στην ίδια Διεύθυνση, που στήθηκε και αυτή εκ του προχείρου προ εξαμήνου, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη τηλεφωνικές γραμμές για την επικοινωνία και την εξυπηρέτηση εργαζομένων και πολιτών.

- Πώς και γιατί οι τηλεφωνικές κλήσεις που καταγγέλλουν ότι δεν απαντώνται...
χτυπούν, στην πλειονότητά τους, σε Τμήματα και γραφεία που οι ίδιοι άδειασαν από υπαλλήλους μεταφέροντάς τους κατά το δοκούν από Υποκατάστημα σε Υποκατάστημα και από Τμήμα σε Τμήμα.

- Πώς και γιατί ούτε τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας απαντώνται, τη στιγμή που στα περισσότερα υποκαταστήματα μόλις ένας υπολογιστής σε ολόκληρο το κτίριο είναι συνδεδεμένος με το διαδίκτυο για να εξυπηρετήσει όλους τους υπαλλήλους εκ περιτροπής και για να ληφθούν και να διεκπεραιωθούν όλα τα ηλεκτρονικά αιτήματα.

- Πώς και γιατί χρονίζουν επί πολλά έτη υποθέσεις διαδοχικής ασφάλισης, επειδή η Διοίκηση απαιτεί μόνο «νούμερα» αποφάσεων να διεκπεραιώνονται και με προφορικές εντολές πιέζονται οι εισηγητές να αναζητούν ανάμεσα στο πλήθος εκκρεμοτήτων, εκείνες τις υποθέσεις που μπορούν άμεσα -χωρίς αλληλογραφίες και καθυστερήσεις- να ολοκληρωθούν, καταστρατηγώντας κάθε τήρηση της σειράς προτεραιότητας και των αριθμών πρωτοκόλλου των εισερχομένων αιτημάτων, που πλέον -σε πολλές περιπτώσεις- δεν επεξεργάζονται με βάση τη σειρά τους αλλά με βάση τον βαθμό δυσκολίας τους για χάρη των αριθμών αλλά και των ρουσφετιών τους...

- Πώς και γιατί χρονίζουν ως εκκρεμότητες αιτήσεις χορήγησης επικουρικών, όταν χωρίς πρόγραμμα και με μοναδικό στόχο την απορρόφηση των αποθεμάτων τους, «συγχώνευσαν» τα πρώην Επικουρικά Ταμεία στον ήδη πολύπαθο ΕΦΚΑ.

- Πώς και γιατί οι ιδιώτες που έχουν ήδη «αγοράσει» σημαντικά αντικείμενα του ΕΦΚΑ (ανακεφαλαιώσεις, λειτουργία πληροφοριακών συστημάτων κ.λπ.) παράγουν έργο με λάθη και προβλήματα, που επιβαρύνουν αντί να βοηθούν τους εργαζόμενους στο έργο τους.

- Πώς και γιατί οι επόμενοι ιδιώτες που έχουν ήδη μπει στη σειρά (λογιστές - δικηγόροι), θα εκπαιδευτούν και θα βγάλουν άκρη στην πολυνομία και την ανοργανωσιά που ακόμη και έμπειροι υπάλληλοι πασχίζουν για να αντιμετωπίσουν.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

       Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ

          (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ)

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline