Απρ 04

ΠΣΥ ΙΚΑ ΟΠΑΔ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 6 & 7 ΑΠΡΙΛΗ

popokp

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΚΑ ΟΠΑΔ

Γιατί απεργούμε στις 6 & 7 Απρίλη

Oι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Kράτους και υπηρετούν το Λαό(άρθρο 103, § 1, Σύνταγμα). Η «ειδική σχέση εξουσίασης» των δημοσίων υπαλλήλων θεμελιώνεται στο Σύνταγμα και στο δημοσιοϋπαλληλικό δίκαιο, και υλοποιείται μέσα από την ιεραρχική υπακοή και κυρίως την πειθαρχική ευθύνη που τους διέπει. Τι εξυπηρετεί το ισχύον υποχρεωτικό ειδικό καθεστώς του δημοσίου υπαλλήλου; Την εξυπηρέτηση ευαίσθητων τομέων, όπως είναι και η Κοινωνική Ασφάλιση, με τρόπο που να εξασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται, με τρόπο απροκάλυπτο, η κατάλυση του ρόλου του δημοσίου υπαλλήλου με τη διαφημιζόμενη παραχώρηση του έργου της διαδικασίας των συντάξεων σε ιδιώτες.

Είναι η πρώτη φορά που θα επιτραπεί σε ιδιώτες να έχουν πρόσβαση σε αρχεία ασφάλισης και να καθορίζουν την απόδοση δημόσιου χρήματος, μέσω του υπολογισμού του ασφαλιστικού χρόνου και των συνταξιοδοτικών παροχών. Πολύ δε περισσότερο που οι ιδιώτες, τους οποίους σκοπεύει να «πιστοποιήσει» ο κ. Υπουργός, έχουν ταυτόχρονα στο πεδίο της επιχειρηματικής τους λειτουργίας την εξυπηρέτηση συνταξιούχων για ίδιον όφελος. Ανάλογος παραλογισμός θα ήταν να κληθούν ιδιώτες λογιστές να βεβαιώνουν φόρο σε επιχειρήσεις-πελάτες τους αντί της ΑΑΔΕ. Το θράσος μάλιστα περισσεύει με τις διαρροές από το υπουργείο, ότι εξετάζεται η πληρωμή του ιδιώτη από τον συνταξιούχο, σε περίπτωση που υπάρξουν «επιπλέον εργασίες» για την απόδοση της σύνταξής του.

Ο παραλογισμός ξεκινά από τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, χωρίς την προαπαιτούμενη λήψη-εξασφάλιση των αναγκαίων μέτρων και μέσων, για τη στοιχειώδη έστω ενιαία λειτουργία του . με αποκορύφωμα την επίσης μέχρι πρότινος πολυδιαφημιζόμενη κοροϊδία, της έκδοσης των συντάξεων με το περίφημο «πάτημα ενός κουμπιού». Συνεχίζεται εντονότερα σήμερα, με την επιχειρούμενη χρήση ιδιωτών, ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν προχωρούσαν και δεν προχωρούν πραγματικές μεταρρυθμίσεις-λύσεις, όπως η ομογενοποίηση των διαφορετικών κανονισμών των Ταμείων, η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου, ο εκσυγχρονισμός του πληροφοριακού συστήματος και των υποδομών, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Χωρίς αυτές τις τομές οποιοδήποτε μέτρο-πυροτέχνημα εξαγγέλλεται, θα παραμένει αναποτελεσματικό και οι υπουργοί θα αποχωρούν, αφήνοντας πίσω τους το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της καθυστέρησης στην έκδοση των συντάξεων να διαιωνίζεται.

Είναι ακόμη, η πρώτη φορά που θα επιτραπεί σε ιδιώτες να «τζογάρουν» τις ασφαλιστικές εισφορές, στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης των επικουρικών συντάξεων.

Γι’ αυτό συμμετέχουμε στην 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 6 & 7 Απρίλη, καθώς και στις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί:

Τρίτη 6/4, 11.00 π.μ., Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29, Αθήνα),

Τετάρτη 7/4, 11.00 π.μ., Κεντρική Διοίκηση e-ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22, Αθήνα).

Για να προασπίσουμε μαζί με την κοινωνία και τους εκπροσώπους των συνταξιούχων το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, που αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για τις συντάξεις.

                

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΣΙΜΟΣ                           ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline