Σεπ 10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΒΑΕ

Logo

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020 - Υπουργείο Εργασίας, ώρα 9:30πμ

 

Συνάδελφοι,

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε τη συγκρότηση Επιτροπής «Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων» από τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, από την οποία απουσιάζει η εκπροσώπηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ήδη η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εργασίας, για το θέμα.

Πληροφορηθήκαμε, δε, ότι την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, θα γίνει, στο Υπουργείο Εργασίας, ακρόαση φορέων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας (για τις Ομοσπονδίες που τις αφορούν τα ΒΑΕ)

την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 9:30πμ,

στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη  του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση.

Διεκδικούμε:

  1. Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.
  2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
  3. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
  4. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
  5. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
  6. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο Τομέα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline