Σεπ 10

ΔΕΘ

Logo

 

ΠPOΣ:

1.Ομοσπονδίες – Μέλη της A.Δ.E.Δ.Y.

2.Nομαρχιακά Τμήματα A.Δ.E.Δ.Y. 

3.Γενικούς Συμβούλους Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Θέμα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη ΔΕΘ στις 12/09/2020, Θεσ/νίκη ώρα 18.00, Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου

ΣυναδέλφισσεςΣυνάδελφοι,

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για την χώρα, λόγω της κρίσης της πανδημίας του Κορωνοϊού. Χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στον Ιδιωτικό Τομέα και οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί, ενώ το Πακέτο Στήριξης, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαθέτει, δεν επαρκεί, σε καμία περίπτωση, για να καλύψει ανάγκες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, μετά την πρωτοφανή καθίζηση των εισοδημάτων τους την προηγούμενη δεκαετία, λόγω των μνημονίων που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, καλούνται, όπως φαίνεται, για μια ακόμη φορά να πληρώσουν την κρίση. Οι αντιλαϊκές και αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης συνεχίζονται σε όλους τους τομείς με την ψήφιση νόμων χωρίς κανένα δημοκρατικό διάλογο (πχ Πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, Νόμος για το περιβάλλον, απελευθέρωση απολύσεων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση). Ταυτόχρονα, ο διορισμός ημετέρων, είτε πρόκειται για μετακλητούς υπαλλήλους (κομματικούς φίλους της ΝΔ), είτε πρόκειται για στελέχη της διοίκησης (πχ  Δ/ντες εκπαίδευσης), καλά κρατεί. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έφτασε στο σημείο να διορίζει μετακλητούς υπαλλήλους ακόμα και σε Δ/ντικές θέσεις (πχ Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής). Πρόκειται για επιστροφή στο γνωστό πελατειακό κράτος.

Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται, οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 12ης του Σεπτέμβρη, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έρχεται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α.

Στη σημερινή συγκυρία διεκδικούμε:

  1. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Χορήγηση δωρεάν όλου του υγειονομικού υλικού που απαιτείται. Προστασία των ευπαθών ομάδων εργαζομένων. Δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε όλους τους εργαζόμενους. Μέτρα στήριξης του εθνικού συστήματος υγείας και των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας.
  2. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  3. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
  4. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
  5. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.
  6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  7. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  8. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
  9. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 3ης Ιουλίου και αφού έλαβε υπόψη την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς και των συγκεντρωμένων, αποφάσισε, η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 12ης του Σεπτέμβρη να πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Για το λόγο αυτό, καλούνται στη συγκέντρωση όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας (Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρος).

Επιπλέον σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Στο επόμενο διάστημα, και μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα ενημερώσουν όλα τα Νομαρχιακά Τμήματα της χώρας για τις εξελίξεις στα θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, ξεκινώντας από τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με αφορμή τη ΔΕΘ. Η ενημέρωση θα γίνει σε χρόνο που θα συμφωνηθεί με τα Νομαρχιακά Τμήματα.
  2. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την κινητοποίηση που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, που γίνεται την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 08.30 πμ, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Κωσταντινουπόλεως 49).
  3. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των Προεδρείων των Νομαρχιακών Τμημάτων (ένα αυτοκίνητο για κάθε ΝΤ), καθώς και των Γενικών Συμβούλων της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Εξυπακούεται πως όποιο Ν.Τ. της Βόρειας Ελλάδας συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό – τηρουμένων, φυσικά, των υγειονομικών μέτρων- η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα καλύψει τα έξοδα του λεωφορείου.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΑΤΗΣ

Επιστολή – PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline