Φεβ 25

Δελτίο Τύπου - Παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων

Logo

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων

 

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), αποδοκιμάζει την απόπειρα παρέμβασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Βρούτση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Συγκεκριμένα, κι ενώ από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ ο ορισμός του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΕΦΚΑ γίνεται και από τις δύο Ομοσπονδίες (έπειτα από συνεννόηση, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ υποδεικνύει τον τακτικό και η ΠΟΠΟΚΠ τον αναπληρωματικό, ενώ παρίστανται εναλλάξ στις συνεδριάσεις του Δ.Σ), στο σχέδιο για το ασφαλιστικό που κατατέθηκε στη Βουλή, και σε αντίθεση μ' αυτό που αναρτήθηκε στη διαβούλευση, η ΠΟΠΟΚΠ αποκλείεται και η δυνατότητα δίνεται αποκλειστικά στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ. Στη συνέχεια η ΠΟΠΟΚΠ αποκλείστηκε και από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπως αποκλείστηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΤΕΑΕΠ, μέλος της ίδιας Ομοσπονδίας.

Οι συγκεκριμένες μεθοδεύσεις είναι υστερόβουλες και δρομολογήθηκαν από την πλευρά του Υπουργείου αμέσως μετά τη δυναμική ματαίωση από την ΠΟΠΟΚΠ εκδήλωσης, στην οποία ήταν προσκεκλημένος και ο κος Βρούτσης. Αιτία της συγκεκριμένης παρέμβασης από τη μεριά των εργαζομένων ήταν η καταγγελία των πράγματι απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και των σοβαρότατων οργανωτικών και λειτουργικών προβλημάτων του ΕΦΚΑ.

Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη ρεβανσιστική ενέργεια, όπως και τη διχαστική απόπειρα παρέμβασης στο υπό διαμόρφωση  συνδικαλιστικό «τοπίο» του χώρου, όπου μέχρι σήμερα καμία από τις δύο Ομοσπονδίες δεν έχει θέσει ζήτημα αντιπροσωπευτικότητας και μονομερούς εκπροσώπησης. Αντίθετα, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ΕΦΚΑ, συνεργάστηκαν στη βάση της ικανοποίησης των κοινών αιτημάτων των εργαζομένων.

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την επαναφορά της αρχικής διάταξης σχετικά με την εκπροσώπηση όλων των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΕΦΚΑ και καταδικάζει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και τις απαράδεκτες πρακτικές αποκλεισμών και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline