Ιουλ 24

Δελτίο Τύπου - Όχι στα νέα αντεργατικά σχέδια

Logo

Ημερομηνία: 24/07/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στα νέα αντεργατικά σχέδια

 

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., διά στόματος του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εξήγγειλε ουσιαστικά νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα επεκτείνει την ισχύουσα μνημονιακή ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία για τη λήψη απόφασης για απεργία απαιτείται το 50% +1 των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός, πλέον, η λήψη της απόφασης δεν θα γίνεται μέσα από γενική συνέλευση των εργαζομένων, αλλά με ηλεκτρονική ψηφοφορία του συνόλου των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός προανήγγειλε μέσω του νέου συνδικαλιστικού νόμου παρέμβαση και στο εσωτερικό των συνδικάτων, με την υποχρέωση να τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο μελών με πρόσχημα τον έλεγχο της νοθείας. Τον ενημερώνουμε, λοιπόν, ως προς αυτό ότι τα αρχεία των μελών των συνδικάτων στο Δημόσιο είναι πεντακάθαρα, οι δε διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εκλογές, συνέδρια, απεργίες κτλ) δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ από κανέναν. ΚΑΜΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ο τρόπος μάλιστα που ο Υπουργός Εργασίας σχεδιάζει να προωθήσει τα σχέδιά του καταδεικνύει «φακέλωμα» και δεν έχει καμία σχέση με τον «ανεξάρτητο, αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό», που επικαλέστηκε ο ίδιος, ώστε να δικαιολογήσει την «παρέμβαση» στα εσωτερικά των συνδικάτων.

Είναι προφανές ότι η νέα Κυβέρνηση επιχειρεί, ενόψει της αντεργατικής επέλασης που σχεδιάζει, να ορθώσει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και να καθυποτάξει κάθε εργατική αντίδραση σε αυτή την πολιτική.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη αντίθεσή της σε αυτά τα αντεργατικά σχέδια και δηλώνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο να αποτρέψουν, με τον αγώνα τους, την προώθησή τους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline