Μαΐου 02

ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΙΟΥ 2018 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

adedy

 

                                 Αθήνα 27.04.2018

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 ΑΘΗΝΑ

Τηλ 213.16.16.900

Fax 2103246165

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ,

             Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αριθμ. Πρωτ.: 247

Προς:

  1. Ομοσπονδίες-Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
  2. Νομαρχιακά Τμήματα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
  3. Γενικούς Συμβούλους Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οργανωτικό Πλαίσιο

για την ανάπτυξη του αγωνιστικού – απεργιακού προγράμματος,

ενόψει της Γενικής Απεργίας της 30ής Μαΐου 2018

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή του, στις 1 και 2 Απριλίου, αποφάσισε:

Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

  1. Την κήρυξη 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018, σε συντονισμό με άλλες συνδικαλιστικές, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΠΙΣ, ΠΦΣ, ΑΓΣΣΕ), ενάντια στη ΛΙΤΟΤΗΤΑ, την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.
  2. Τη στήριξη της συγκέντρωσης και της κινητοποίησης για τα βαρέα και ανθυγιεινά που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 του Μάη 2018, ώρα 12:30πμ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
  3. Τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και τον συντονισμό δράσης, από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την ελαστική εργασία. Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Ομοσπονδιών που έχουν εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας τη Δευτέρα, 30 του Απρίλη 2018, ώρα 10:30πμ, στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Β΄ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Αιτήματα αιχμής:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς μας, έτσι ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Υπολογισμό της διετίας 16-17, για τη μισθολογική εξέλιξη. Καμία αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%.
  3. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Λέμε όχι στη φοροληστεία. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%.
  4. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
  5. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4369/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής και το 2018.
  6. Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών κλπ.

Ύστερα από τα παραπάνω:

  1. Καλούμε τις Ομοσπονδίες – Μέλη μας, ενόψει της απεργίας της 30ής του Μάη, να διοργανώσουν πρόγραμμα συγκεντρώσεων και επισκέψεων σε όλους τους χώρους εργασίας με τη συμμετοχή στα κλιμάκια και μελών της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ή του Γενικού Συμβουλίου, ειδικά στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
  2. Καλούμε τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΦ, ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕ-ΠΦΥ, ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ, ΠΟΕΥΠΣ να λάβουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της κινητοποίησης και της συγκέντρωσης που γίνεται την Πέμπτη, 3 του Μάη 2018, ώρα 12:30μμ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με κυρίαρχο αίτημα:

Κάτω τα χέρια

από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

  1. Καλούμε τις Ομοσπονδίες - Μέλη μας και τα Σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο να μεριμνήσουν (στην Περιφέρεια σε συνεργασία και με τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην απεργιακή κινητοποίηση.
  2. Καλούμε τις Ομοσπονδίες - Μέλη να προχωρήσουν σε διοργάνωση Συνεντεύξεων Τύπου με στόχο την καλύτερη ενημέρωση της κοινωνίας και την ανάδειξη των προβλημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Υποδομών και Κοινωνικών Υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε κάθε τομέα.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι:

1. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ήδη βρίσκεται σε συνεννόηση με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, τους Κοινωνικούς Φορείς και τους Επιστημονικούς Φορείς, με σκοπό την κοινή δράση για τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της 30ής Μαΐου.

   2. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση ενημερωτικών συσκέψεων και στην Περιφέρεια, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης. Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να συμβάλουν στο πρόγραμμα επισκέψεων σε χώρους εργασίας, συνεντεύξεων Τύπου και Γενικών Συνελεύσεων Σωματείων.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των επισκέψεων των κλιμακίων στην Περιφέρεια θα προσδιοριστούν, κατόπιν συνεννόησης του Κλιμακίου με το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην περιοχή.

Ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Οργανωτικού

Δημήτρης Μπράτης

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline