Ιαν 09

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Logo

Ημερομηνία: 09/01/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμιά λαϊκή κατοικία και περιουσία στα χέρια των τραπεζών και του κράτους

Να καταργηθεί το νέο ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς

Όλοι την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, στις 3:00μμ στα Ειρηνοδικεία

(Αθήνα: Λουκάρεως 14, πίσω από το Εφετείο)

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στην εφαρμογή του συνόλου των μνημονίων, προχωράει αδίστακτα στην επιβολή, με κάθε μέσο, των πλειστηριασμών.

Έχει αναλάβει δέσμευση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς ότι θα προχωρήσει μαζικούς πλειστηριασμούς από την αρχή του 2018 ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της 3ης αξιολόγησης. Για το 2018 έχουν προγραμματίσει 20.000 πλειστηριασμούς.

Το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, που σχεδιάζεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες, προβλέπει ότι στο εξής θα επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς το Δημόσιο (εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) από 500 ευρώ και πάνω!!!

Ταυτόχρονα χειροτερεύει τους όρους για την ένταξη οφειλετών στο νόμο Κατσέλη και προωθεί την απένταξη όσων ήδη έχουν ενταχθεί.

Στο στόχαστρο – αντίθετα με τα όσα διακηρύσσει η Κυβέρνηση - μπαίνει η λαϊκή  κατοικία και περιουσία, χωρίς καμιά πραγματική προστασία,  από τις τράπεζες και το κράτος ακόμη και για ευτελείς οφειλές.

Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, τράπεζες και Funds, ετοιμάζονται να λεηλατήσουν τη λαϊκή περιουσία. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο, μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη ξεσπίτωμα και κλοπή των κόπων μιας ζωής.

Η Κυβέρνηση γνωρίζει καλά τις συνέπειες για το λαό αυτού του καταστροφικού σχεδίου και για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις εντείνει την καταστολή απέναντι σε όσους αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς. Σε ένα κρεσέντο αντιδημοκρατικής  μεθόδευσης ψήφισε πρόσφατα το ιδιώνυμο (τη δυνατότητα να συλλαμβάνεται όποιος θεωρηθεί ότι παρεμποδίζει τη διαδικασία πλειστηριασμών) καθορίζοντας κατώτατες ποινές σε βάρος όσων αγωνίζονται στα Ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας θα κριθεί η απόπειρα της πρώτης εφαρμογής του ιδιώνυμου και η δυνατότητα με μαζική συμμετοχή του κινήματος αλληλεγγύης και υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας να σταματήσει αυτό το καταστροφικό σχέδιο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε έμπρακτη στήριξη της αντίστασης και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία της  χώρας, ώστε να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να παρθούν μέτρα πραγματικής προστασίας τους και να καταργηθεί το ιδιώνυμο (νόμος Κοντονή) σε βάρος των αγωνιζόμενων.

Στην Αθήνα καλεί σε συμμετοχή στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας  στις 3:00μμ (Λουκάρεως 14, πίσω από το Εφετείο).

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline