Μαΐου 18

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΦΚΑ

Π.Ο.Σ.Ε. ΙΚΑ-ETAM ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ- ETAM       

Στουρνάρη 30 Αθήνα T.Κ. 104 33

Τηλ.: 2105246822-2105243714 fax: 2105227466

poseika@otenet.gr   

www.poseika.gr

Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67   105 64 Αθήνα

Τηλ. & fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

www.popokp.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα 19-5-2021

Αρ. Πρωτ. 3885

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Τα Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της ΠΟΠΟΚΠ καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη και κάθε συναδέλφισσα – συνάδελφο που έχει τη δυνατότητα, στη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΕΦΚΑ με την παρουσία μας στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν αύριο Πέμπτη 20 Μαΐου στις 13.00 έξω από το κτίριο Διοίκησης - Ακαδημίας 22.

Τα Δ.Σ των Ομοσπονδιών

Για την ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Αντωνακάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Αντώνης Νικολόπουλος

Για την Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Κουρούκλης

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου              

                

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

            Στην ανεργία οδηγεί η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους 450 περίπου εργαζόμενες και εργαζόμενους που δουλεύουν στην καθαριότητα του ΕΦΚΑ. Πρόκειται για εργαζόμενους που εδώ και δύο χρόνια δουλεύουμε στα κτίρια του ΕΦΚΑ σε όλες τις πόλεις με απ' ευθείας σύμβαση με τον ΕΦΚΑ. Η διοίκηση του Οργανισμού με απευθείας ανάθεση δίνει την καθαριότητα σε εργολάβους, πετώντας μας στην ανεργία.

            Η σύμβασή μας έληγε τον Μάρτη και η διοίκηση του ΕΦΚΑ έδωσε παράταση στις συμβάσεις μας μέχρι τις 31 Μαίου. Αντί να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για να συνεχίσουμε οι 450 εργαζόμενες/οι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, έχει προχωρήσει σε διαγωνισμό για να αναθέσει το εργο σε εργολάβο. Η κυβέρνηση δείχνει για μια ακόμη φορά την εμμονή της να ξαναφέρει τους εργολάβους μαζικά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

            Ομως τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα γιατι αυτός ο διαγωνισμός δεν εχει ολοκληρωθεί ακόμη και υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς καθαρότητα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Αντί λοιπόν να προχωρήσουν σε νέα παράταση της σύμβασης μας για όσο διάστημα χρειαστεί, κάνουν την απαράδεκτη επιλογή να δώσουν με απ' ευθείας ανάθεση σε εργολάβους την καθαριότητα του οργανισμού, μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

            Ολοι καταλαβαίνουμε ότι η καθαριότητα των δημόσιων κτηρίων, δεν είναι εποχική δουλειά. Είναι μόνιμη και σταθερή ανάγκη. Ιδίως αυτην την περίοδο της πανδημίας που κάναμε μεγάλο αγώνα για να εξασφαλίσουμε την καθαριότητα και την υγεία του κόσμου. Γι' αυτό παλεύουμε για τη μονιμοποιηση των συμβασιούχων. Καμία σκέψη να ξαναγυρίσουμε σε καθεστώς εργολαβιών, με κλεμμένα ένσημα, κλεμμένα μεροκάματα και απλήρωτη δουλειά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Είναι απαράδεκτο , η διοίκηση του ΕΦΚΑ να αρνείται να συναντηθεί με τις εργαζόμενες/ους της καθαριότητας και τα σωματεία τους.
  • Καμία και κανένας να μην απολυθεί. Διεκδικούμε την παράταση όλων των συμβάσεων για όσο διάστημα χρειαστεί.
  • Να σταματήσει ο διαγωνισμός που ξαναφέρνει τους εργολάβους στον ΕΦΚΑ και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με απ' ευθείας σύμβαση με τον οργανισμό.
  • Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλες και όλους

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline