Απρ 27

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                              

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                         Αθήνα, 22-4-2021

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                         Αρ.Πρωτ:3884

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο λαός της χώρας μας συνεχίζει να μετρά τους νεκρούς του και τα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα. 135 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο στον εμβληματικό αγώνα τους για 8ωρη εργασία, η κυβέρνηση αυξάνει τον χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες, το μέγεθος της συνολικής απλήρωτης εργασίας.

Αιτία πολέμου το αντεργατικό νομοσχέδιο όπως αιτία πολέμου και το αθωράκιστο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, για τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στο δημόσιο, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, για το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων απαντάμε αγωνιστικά.

Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας απ’ τη μια στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους και από την άλλη στηρίζοντας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες του λαού.

Αποτελεί πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων ότι όλα θα γίνονται "μόνο αν τα θέλει ο εργαζόμενος", αφού όλοι γνωρίζουν ότι στους χώρους δουλειάς δεν κυριαρχεί η "ελεύθερη βούληση" του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο προκειμένου να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων

Με την απεργία στις 6 του Μάη και το γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ και στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής, απαντάμε αγωνιστικά στην παραπέρα κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, την εντατικοποίηση της εργασίας, στον αυταρχισμό της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.

Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρών στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη και απαιτούμε

  • Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Προσλήψεις γιατρών εργασίας.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.
  • Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πρόσβαση όλων των υπαλλήλων στο Διαδίκτυο κ.λπ).
  • Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
  • Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων.
  • Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

Όλοι και όλες στην Απεργία στις 6 του Μάη

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στην Αθήνα και σε όλη την χώρα

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline