Μαρ 23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                              

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                         Αθήνα,23-3-2021                            

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                          Αρ.Πρωτ:3867

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με τις νέες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για ανάθεση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων -με το αζημίωτο- σε «πιστοποιημένους ιδιώτες» και παράδοση των εισφορών της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης στην κεφαλαιοαγορά επιβεβαιώνονται, για μία ακόμη φορά, οι προθέσεις της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την Κοινωνική Ασφάλιση.

Με πρόσχημα τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, η κυβέρνηση προσπαθεί να ανατροφοδοτήσει τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό στρέφοντας τους συνταξιούχους εναντίον των εργαζομένων του Φορέα, στους οποίους, εμμέσως πλην σαφώς, επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη των εκατοντάδων χιλιάδων αιτήσεων συνταξιοδότησης σε εκκρεμότητα. Παραβλέπει, προφανώς, συνειδητά και από επιλογή, τόσο την ακραία επιδείνωση της εν λόγω κατάστασης κατά τη διετή διακυβέρνησή της όσο και την πεισματική άρνηση όλων των κυβερνήσεων καθώς και των διοικήσεων του υπερταμείου να το ενισχύσουν με άμεσους και μόνιμους διορισμούς. Επιπροσθέτως, ούτε κουβέντα για τις επίσης διαχρονικές ευθύνες τους σχετικά με τη δημιουργία του e-ΕΦΚΑ δίχως να προηγηθεί ο απαραίτητος σχεδιασμός προκειμένου να ενοποιηθούν τα διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα, να εκσυγχρονισθεί η υλικοτεχνική υποδομή κ.ά., πολλώ δε μάλλον για τις πρόσφατες εξαγγελίες-«πυροτεχνήματα» της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας περί άμεσης επίλυσης του προβλήματος με το περίφημο «πάτημα ενός κουμπιού».

Με τις εξαγγελίες του ο υπουργός Εργασίας ανοίγει -για πρώτη φορά- την πόρτα του e-ΕΦΚΑ στα «γραφεία» που έχουν οικονομικό συμφέρον και στων οποίων τον «κύκλο εργασιών» ανήκουν οι συνταξιούχοι. Σπρώχνει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους στα «πιστοποιημένα γραφεία», τα οποία, εκτός των άλλων υπηρεσιών που προσφέρουν, θα εκδίδουν και τις συντάξεις τους! Με αυτό τον τρόπο αμφισβητεί ξεκάθαρα το δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με προέκταση μάλιστα στις ίδιες τις θέσεις εργασίας.

Με απόλυτη επίγνωση των κινδύνων που ελλοχεύουν για την Κοινωνική Ασφάλιση από τις νέες «θαυματουργές» λύσεις που εξαγγέλλονται, καλούμε το αμέσως επόμενο διάστημα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε ετοιμότητα και αγωνιστική συσπείρωση.

Για να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη νέα επίθεση που σχεδιάζεται εναντίον του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline