Φεβ 10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                              

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                                                                                 

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                                                                                

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 Αθήνα,8-2-21     Αρ.Πρωτ:3856

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Στις 23/12/2020, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, η ΠΟΠΟΚΠ υπέγραψε ψήφισμα συναδελφικής αλληλεγγύης προς τη διωκόμενη από τον Δήμαρχο Αλίμου συνδικαλίστρια, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο και εκλεγμένη αναπληρώτρια εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Η συνάδελφος, βρέθηκε στο στόχαστρο του Δημάρχου Αλίμου λόγω των καταγγελιών της ως προς τις πρακτικές που ακολουθεί και οι οποίες αφορούν σε «ιδιωτικοποιήσεις, ανάθεση αλλότριων καθηκόντων σε εργαζομένους, τρομοκρατία, εκβιασμούς και εκδικητικές διώξεις σε βάρος εργαζομένων που έχουν το θάρρος να αντιτίθενται στις ενέργειες και στις επιλογές του».

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν η ποινικοποίηση της συναδελφικής αλληλεγγύης και συνδικαλιστικής δράσης, με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλίμου να αποφασίζει τη «…σύνταξη Εξώδικων Δηλώσεων – Προσκλήσεων στο πλαίσιο ανάρτησης σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες συκοφαντικών και δυσφημιστικών για τον Δήμο και τον Δήμαρχο δημοσιευμάτων» για μεγάλο πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων (σωματεία-μέλη της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες κ.λπ., μεταξύ των οποίων ο ΠΣΕ ΟΓΑ), συνδικαλιστών και φυσικών προσώπων που υπέγραψαν το ψήφισμα και να εξαπολύονται ευθείες απειλές για ποινικό κολασμό (συκοφαντική δυσφήμηση) προς όσους δεν ζητήσουν έμπρακτα συγγνώμη και δεν ανακαλέσουν ή διαψεύσουν το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων εντός πενθημέρου από την επίδοση της εξώδικης δήλωσης!

ΖΗΤΑΜΕ από τον Δήμαρχο Αλίμου να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και να αποσύρει άμεσα όλες τις πειθαρχικές διώξεις και ποινές εις βάρος της συναδέλφισσας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων .

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων που απειλούνται και διώκονται για τον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline