Μαΐου 13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΠΟΚΠ - ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ

ΠΟΣΕ ΙΚΑ- ETAM

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ- ETAM                                          

Στουρνάρη 30 Αθήνα   τ.κ.104 33

Τηλ.: 2105246822 -2105243714

fax: 2105227466

poseika@otenet.gr   

www.poseika.gr

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67   105 64 Αθήνα

Τηλ: 2103313732 – 2103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

www.popokp.gr

   ΑΘΗΝΑ 13-5-2017

popokp

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Χαίρε Θανάση ΜΑΤαλέξη»

Σχετικά με την «τοποθέτηση» της Διοίκησης του ΕΦΚΑ απέναντι στο Δελτίο Τύπου – Καταγγελία των Ομοσπονδιών μας για τα όσα συνέβησαν στο κεντρικό κτίριο του Οργανισμού την Πέμπτη 11 Μαΐου, αναφέρουμε τα εξής:

Σύμφωνα με το ανωτέρω λιβελογράφημά τους, πρέπει να πιστέψουμε πως ούτε λίγο ούτε πολύ οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν από τις 2.30 μ.μ. παρατεταγμένες στην είσοδο, ήταν περαστικές από εκεί και αποφάσισαν τον αποκλεισμό του κτιρίου με δική τους πρωτοβουλία! Λίγο παρακάτω όμως υπονοείται πως μπορεί να κλήθηκαν κι από εμάς και τις «σκοτεινές δυνάμεις» που μας καθοδηγούν, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων κατά της Διοίκησης. Κάλλιστα δε, σύμφωνα με το συνωμοτικό πνεύμα του συντάκτη, η παρουσία τους θα μπορούσε να ερμηνευτεί και σαν απόπειρα μίνι πραξικοπήματος συνδικαλιστών και αστυνομικών, με σκοπό την «κατάλυση της εννόμου τάξεως» και τη σύλληψη του «αγωνιστή», «δημοκράτη» Διοικητή. Η μήπως τελικά δεν υπήρχαν καθόλου ΜΑΤ κι επρόκειτο για οφθαλμαπάτη?

Λυπούμαστε πραγματικά για το ειρωνικό μας ύφος, αλλά μόνο με χιούμορ και μάλιστα πικρό μπορείς να προσεγγίσεις την επιχειρηματολογία τους που ουσιαστικά προσβάλλει βάναυσα τόσο την κοινή λογική όσο και την ίδια την πραγματικότητα. Επιχειρηματολογία βέβαια που εκτός των άλλων αντιφάσκει στο εξής: παραδέχονται ότι, «η Διοίκηση, σε χρόνο πρωτόγνωρο γι' αυτούς, ετοίμασε εμπεριστατωμένη έγγραφη απάντηση, αναμένοντάς τους, στην επίμαχη συνεδρίαση της 11/5/2017, να την παραλάβουν στα πλαίσια πάντα της έντιμης και καλόπιστης συνεργασίας, που γνωστοποίησε και αποδεικνύει ότι επιζητεί μαζί τους». Έντιμη και καλόπιστη συνεργασία από τη μια, ΜΑΤ από την άλλη. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όσο για το «ποια είναι όμως αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, ποιες είναι οι δεσμεύσεις που ζητούν και σε τι ακριβώς συνίσταται ο εμπαιγμός, που τους οδήγησε στην απροειδοποίητη και εσπευσμένη εμφάνισή τους στο ΔΣ του φορέα» είναι κόλαφος και ντροπή για τους ίδιους και την Πολιτική Ηγεσία η στάση και η θέση τους για ζητήματα που αφορούν :

Επανερχόμενοι ωστόσο στο χθεσινό τους ατόπημα πρέπει να επισημάνουμε ότι, ο τρόπος με τον οποίο εν μέσω πανικού επιχειρούν να το διαχειριστούν τους οδηγεί σ’ ένα δεύτερο ακόμη πιο χυδαίο. Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ μετατρέπεται σε λασπολόγο και κοινό συκοφάντη, αναφερόμενη στην ανακοίνωσή μας και «στους συντάκτες του κειμένου και αυτούς που την υπαγόρευσαν». Αν τους απομένει ελάχιστη αξιοπρέπεια κι έχουν επίγνωση του θεσμού και της θέσης που υπηρετούν, οφείλουν άμεσα να αναφέρουν με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ τους «υποβολείς» και τους «καθοδηγητές μας» αλλά και «τις προθέσεις και τους στόχους» εμάς των «πρωταγωνιστών». Αν τους έχει απομείνει ίχνος ευθιξίας, συνέπειας και αυτοεκτίμησης.

Για ότι αφορά στη φράση «δεν προσιδιάζουν σε υπαλλήλους του Φορέα και σε κάθε περίπτωση εκπροσώπους των εργαζομένων του», απλά επιβεβαιώνουν και επαυξάνουν το χθεσινό χαρακτηρισμό μας περί «αντιδραστικής και φασίζουσας νοοτροπίας», αφού κατά την αντίληψή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων οφείλουν να περιορίζονται σε ρόλο χειροκροτητών της Διοίκησης, «παραγοντίσκων» και «τρωκτικών» των διαδρόμων. Το ιδανικότερο βέβαια κατ’ αυτούς θα ήταν να υποδεικνύονται ή να επιβάλλονται από τους ίδιους. Είναι νομίζουμε προφανές ποιες ιστορικές περιόδους αναπολούν και ποια πρότυπα συνδικαλιστών συντηρούν στη μνήμη τους και προσπαθούν μάλιστα να αναπαράξουν. Επίσης το «δεν προσιδιάζουν», γνωρίζοντας πια τη νοοτροπία και τις αντιλήψεις τους, δεν απέχει πολύ κατά τη γνώμη μας από μιαν απειλητική υπόμνηση. Δεν θα μας φανεί λοιπόν καθόλου περίεργο αν αποφασίσουν την πειθαρχική μας δίωξη.

Κλείνουμε με μια σύντομη αναφορά στη φράση "Ευτυχώς που μας ξύπνησαν από τον λήθαργο του αυταρχισμού και της βίας οι φερόμενοι ως αντίπαλοι και διώκτες τους".

Προφανώς η καθεστωτική τους νοοτροπία και ο πολιτικός αμοραλισμός που τους χαρακτηρίζει, δεν τους αφήνει να αντιληφθούν πως η δήθεν περιπαικτική τους αυτοαναφορά είναι πέρα για πέρα πραγματική! Ότι δηλαδή οι ίδιοι και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την οποία υπηρετούν βρίσκονται πραγματικά σε «λήθαργο αυταρχισμού και βίας» που εκτός των άλλων στρέφεται ενάντια σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι απειλούνται άμεσα με νέο «λουτρό αίματος». Ας περιοριστούν λοιπόν στο ρόλο του «σφαγέα» για τον οποίο τόσο «μόχθησαν» κι ας αφήσουν τις υποδείξεις και τις ψευδοειρωνείες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017 - 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ 11.00 Π.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΠΟΚΠ & ΠΟΣΕ ΙΚΑ 10.30 Π.Μ. - ΣΤΑΔΙΟΥ 29 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)

    

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Ο Πρόεδρος

Βαγγέλης Θεοδωρίδης

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Λευτέρης Θεοχάρης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠΟΚΠ

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Κουρούκλης

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Κιντής

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline