Ιουν 08

ΠΣΕ ΟΑΕΕ - ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ 2021

popokp

Π.Σ.Ε. Ο.Α.Ε.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                              ΑΘΗΝΑ 03/06/2021    

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.                                                              

Αιόλου 94 Αθήνα                                                                                                                      

site : www.pseoaee.gr  

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

24ωρη απεργία 10 Ιουνίου 2021

Το αντιλαϊκό κι αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κι ο υπουργός εργασίας έχουν δώσει στη δημοσιότητα το αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που καταργεί και σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις  αιώνων των εργαζομένων. Τις επόμενες μέρες θα το καταθέσουν στη Βουλή για ψήφιση.

Μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Καταργεί την Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους κι επιχειρήσεις, μειώνει την αμοιβή των υπερωριών(αν και όταν αυτές πληρώνονται) και απελευθερώνει τις απολύσεις εργαζομένων, αφού ο εργοδότης δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, αν δικαιωθεί στο δικαστήριο. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ωφελεί μόνο τους εργοδότες κι αποστερεί τη μόνη μέρα ξεκούρασης από τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία.

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας. Ουσιαστικά, νομιμοποιεί τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα εδώ και χρόνια με τα 10ωρα, τα 14ωρα και τα 4ώρα ωράρια εργασίας, με μοναδικό στόχο τα επιπλέον κέρδη για τις επιχειρήσεις.

Τα μέτρα αυτά βεβαίως δεν αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επεκταθούν και στο Δημόσιο, όπως έγινε και το 2010 με την αύξηση του ωραρίου από 37,5 ώρες την εβδομάδα σε 40. Ειδικά τα μέτρα που αναφέρονται στη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμα στην απεργία, στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αφορούν και στο Δημόσιο. Για ότι αφορά δε στον e-ΕΦΚΑ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του αποτελεί «πρωτοπόρο» οργανισμό στην υιοθέτηση και εφαρμογή κάθε αντιυπαλληλικής και αντιδραστικής διάταξης.

Χρειάζεται λοιπόν γενικευμένος και συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δίνουμε το «παρών» στην απεργία της 10ης Ιουνίου και στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας για να βροντοφωνάξουμε:

  • Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία
  • Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις
  • Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.
  • Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας

Συγκέντρωση Αθήνας: Πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ (προσυγκέντρωση ΠΟΠΟΚΠ ώρα 10:00πμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας – Σταδίου 60)

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. - Ο.Α.Ε.Ε.

 

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

                              Καρύδας Παντελής                                                         Κολιόπουλος Ηλίας

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline