Μαΐου 29

ΠΣΕ-ΟΓΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

popokp

Π. Σ. Ε. Ο. Γ. Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΟΓΑ                                                                                   Αθήνα, 28 Μαΐου 2021

(ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ)

Πατησίων 30, 101 70 Αθήνα

Τηλ.: 213.15.19.112, Fax: 210.38.42.046

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Καταγγέλλουμε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος, υιοθετώντας κάθε αντιδημοκρατική άποψη και ζηλεύοντας τη «δόξα» της κας Ν. Κεραμέως, έσπευσε με απόφασή του (αρ. πρωτ. 381965/14-5-2021) να προκηρύξει εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, βγάζοντας την πρώτη τέτοια απόφαση σε όλους τους ΟΤΑ και σε όλο το Δημόσιο.Αποδείχθηκε με αυτόν τον τρόπο πόσα ψέματα έλεγε ο υπουργός Εσωτερικών, μέλος της κυβέρνησης της Ν.Δ., όταν σε συνάντηση με την ΟΣΥΑΠΕ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι επιθυμεί οι εκλογές για τα Υ.Σ. να πραγματοποιηθούν διά ζώσης.

Είναι θράσος να τσαλαπατά ο κ. Πατούλης τις ομόφωνες αποφάσεις των εκλεγμένων συνδικαλιστικών οργάνων σε όλα τα επίπεδα (Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, ΑΔΕΔΥ), που καταγγέλλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία και ζητούν διά ζώσης εκλογές.

Είναι θράσος να γράφει στα… παλαιότερα των υποδημάτων του την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, που εκφράστηκε και με το 73/2021 έγγραφό του για «Προγραμματισμό & Προκήρυξη Εκλογών για την Ανάδειξη Αιρετών Υ.Σ.»με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία στις 30 Ιουνίου.

Είναι τεράστια υποκρισία ο κ. Πατούλης να αναφέρει στα «έχοντας υπόψη» της απόφασής του ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στην Περιφέρεια Αττικής είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη», την ίδια ώρα που με την ιδιότητα του ιατρού στο «Delphi Economic Forum», αναφερόμενος στον «Τουρισμό Υγείας», έκανε λόγο για «έναν ασφαλή ταξιδιωτικό προορισμό»,  «ιδανικό προορισμό, ασφαλή.., με μεσογειακό ήλιο και ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, που τον καθιστά ιδανικό προορισμό για τον διεθνή τουρίστα υγείας»!...

«Βγάζουν μάτι» οι σκοπιμότητες που υπηρετεί

Την ώρα που «ανοίγουν» στη χώρα όλες οι δραστηριότητες, την ώρα που απευθύνονται διεθνώς και λένε «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», προσπαθούν να βάλουν σε «καραντίνα» τη συνδικαλιστική διαδικασία, τη ζωντανή επαφή και τον διάλογο.

Την ώρα που τα selftests γίνονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να μεταβαίνουμε στην εργασία μας και ένα μεγάλο μέρος έχει εμβολιαστεί, ο Περιφερειάρχης Αττικής, λειτουργώντας αντιεπιστημονικά, ισχυρίζεται ότι προκηρύσσει ηλεκτρονική ψηφοφορία «για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των εργαζομένων»!...

Την ώρα που ελευθέρωσαν τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, θέλουν να μας πείσουν ότι ο εργαζόμενος θα κινδυνέψει εάν πάει μέχρι την κάλπη!..

Σαν «λαγός», τρέχει να συνταχθεί με το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, η οποία, μαζί με την κατάργηση του 8ώρου, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, προσπαθεί να χτυπήσει το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και τη δράση των σωματείων μας, ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία.

Στεκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια επιβολής σκοπιμοτήτων, διαβλητών διαδικασιών και αντιδημοκρατικών πρακτικών, ενίσχυσης μειοψηφικών απόψεων - προσπάθεια για να μην εκφραστούν οι πραγματικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Στεκόμαστε απέναντι στη συνεχή εργαλειοποίηση της πανδημίας.

Οι εκλογές για τους αιρετούς στα Υ.Σ. αφορούν στους ίδιους τους εργαζόμενους, αφορούν στα μέλη των Σωματείων που με τα καταστατικά τους αναγνωρίζουν μόνο τις αυτοπρόσωπες εκλογικές διαδικασίες.

Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση προκήρυξης εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία και να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Περιφέρειας Αττικής με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα χωριστά, με όσες κάλπες απαιτούνται και με όλα τα μέτρα προστασίας, όπως δηλαδή έχει ζητήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής.

Αποτελεί μονόδρομο η ανάκληση της απόφασης Πατούλη, αν δεν θέλει να έχει την τύχη της Κεραμέως…

Ζητάμε να γίνουν σεβαστές οι ομόφωνες αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αυτές εκφράζονται από τα εκλεγμένα όργανά του (Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, ΑΔΕΔΥ) και συνδέονται με την απαίτηση για ενίσχυση τηςζωντανής συζήτησης και επαφής μεταξύ των εργαζομένων, της διά ζώσης αντιπαράθεσης και κριτικής ως βασικά στοιχεία της δημοκρατικής λειτουργίας, με την απαίτηση για ανεπηρέαστη έκφραση της βούλησης των εργαζομένων.

Ειδάλλως, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απόφαση απόσυρσης όλων των συνδυασμών και όλων των υποψηφιοτήτων από την ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία -εκλογών παρωδία- καθώς και η μαζική αποχή όλων των εργαζομένων, όπως έκαναν και οι εκπαιδευτικοί σε ποσοστό 95%(!) ενάντια στην απόφαση Κεραμέως.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ

(ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ)

                                                         


   

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline