Σεπ 09

ΠΡΟΣ ΕΕ ΑΔΕΔΥ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                              

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                         Αθήνα, 8-9-2021

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                         Αρ.Πρωτ:3922

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

                                                                                       ΠΡΟΣ την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο της ιατρικής επιστήμης, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε παγκόσμια και καθολικά, έτσι ώστε να ανακοπεί  η επέλαση του ιού. Αυτή, άλλωστε, αποτελεί και τη γενική θέση της Συνομοσπονδίας μας. Είναι μια δυνατότητα, μια ευκαιρία και ένα δικαίωμα των πολιτών και ως εκ τούτου είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά και πολύ περισσότερο τιμωρητικά – όπως το χρησιμοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ., ενάντια στις συστάσεις και προτροπές και του  ίδιου  του  Παγκόσμιου  Οργανισμού  Υγείας.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, είμαστε κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετοι στα μέτρα εργασιακής εξόντωσης, αναστολής συμβάσεων και απολύσεων που από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στον χώρο των υγειονομικών με καταστροφικά αποτελέσματα  τόσο στη λειτουργία   της δημόσιας υγείας όσο και στις ζωές δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων συναδέλφων μας.  Η κυβέρνηση με τη μέθοδο της εργασιακής εξόντωσης των υγειονομικών,  όχι μόνο δεν προωθεί περαιτέρω τον εμβολιασμό, αλλά αντίθετα τον σαμποτάρει, έχοντας  ως κύρια προτεραιότητά της   να προωθήσει  και να εφαρμόσει το βασικό της πρόγραμμα για παράδοση του συστήματος δημόσιας υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι τα κυβερνητικά σχέδια για  πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο και οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δεν θα σταματήσουν  στον χώρο των υγειονομικών. Αν τα σχέδια αυτά δεν συναντήσουν δυναμικές αντιστάσεις και δεν ανατραπούν στην πράξη, θα επεκταθούν και σε ολόκληρο το Δημόσιο.

Προς την κατεύθυνση αυτή – πέρα από οποιεσδήποτε άλλες αγωνιστικές δράσεις αποφασιστούν – προτείνουμε την υιοθέτηση από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ συνολικής  απόφασης  περί μη κατάθεσης των πιστοποιητικών εμβολιασμού  σε ολόκληρο το Δημόσιο, ως μια κίνηση συμβολικής αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια και ταυτόχρονα  ως μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης  των εργαζομένων στο εσωτερικό κάθε εργασιακού χώρου.

 

Το ΔΣ

     
Εκτύπωση PDF

Created by Siteline