Ιουλ 21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΟ ΕΦΚΑ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                              

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                         Αθήνα, 21-7-2021

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                         Αρ.Πρωτ:3912

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22), με αφορμή την παρουσία του υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη σε εκδήλωση-παρουσίαση σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής, παρόντος και του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη. Όπως αναφέραμε και στο πρωινό μας Δελτίο Τύπου, επρόκειτο για μια ακόμα «επικοινωνιακή φιέστα, που έχει προγραμματιστεί για τις υποτιθέμενες “νέες μηχανογραφικές εφαρμογές”, οι οποίες αποτελούν προτάσεις και πάγια αιτήματα των εργαζομένων στον Φορέα από έναρξης λειτουργίας του και δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά».

Δεδομένων των απίστευτα πολυάριθμων δυνάμεων καταστολής (δύο διμοιρίες ΜΑΤ, δεκάδες ασφαλίτες κ.λπ.) που επιστρατεύθηκαν προκειμένου να καταφέρει ο κ. Χατζηδάκης να περάσει σαν κυνηγημένος και με τρόπο «κινηματογραφικό» από το πλαϊνό πορτάκι κινδύνου εντός του κτηρίου, εκτός των άλλων, γενικά αποδεικνύεται ότι η προσωπική πολιτική τους υπόσταση υφίσταται και εκφράζεται μόνο εντός του μονόπλευρου, υπερπροστατευτικού περιβάλλοντος το οποίο δημιουργούν και υποστηρίζουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ και, βέβαια, η αστυνομική παρουσία σε κάθε τους βήμα. Στην ιδέα και μόνο ενός ελεύθερου, δημόσιου διαλόγου με τους εργαζόμενους, τρέπονται σε φυγή. Διότι, ουσιαστικά, το βασικό μας αίτημα -όπως εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή- ήταν μια άμεση συνάντηση-συζήτηση με τον αρμόδιο υπουργό, εκεί, μπροστά σε όλους τους συναδέλφους. Ο τρόπος δε που το διεκδικήσαμε μέσω της σημερινής κινητοποίησης ουσιαστικά «υπαγορεύτηκε» από τη συνολική κυβερνητική πολιτική στον χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης και από τον ίδιο τον κ. Χατζηδάκη, κύριο εκφραστή της, ο οποίος επί πέντε ολόκληρους μήνες, παρά τις συνεχόμενες επιστολές μας, προκλητικότατα αρνείται κάθε επικοινωνία. Αντίθετα, έχοντας, όπως προείπαμε, «ελεύθερη» πρόσβαση στα περισσότερα ΜΜΕ, από τα οποία εμείς είμαστε σχεδόν πλήρως αποκλεισμένοι, συκοφαντεί, ψευδολογεί και απειλεί, σαν αυτό που πραγματικά είναι: ένας «παραδοσιακός», κοινός, θρασύδειλος πολιτικάντης.

Όσα όμως επικοινωνιακά παιχνίδια κι αν επινοήσουν (2019 Αχτσιόγλου, 2020 Βρούτσης, 2021 Χατζηδάκης), όσο κι αν προσπαθούν να κατασκευάσουν εξιλαστήρια θύματα, δεν μπορούν να κρύψουν ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτού του υδροκέφαλου Οργανισμού που λέγεται e-ΕΦΚΑ, για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ολοκλήρωση της μετατροπής της -μέσω του ΤΕΚΑ- σε ατομική υπόθεση και εργαλείο ενίσχυσης της επιχειρηματικής κερδοφορίας.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο της Κοινωνικής Πολιτικής (Ασφάλιση & Πρόνοια) θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα Δημόσιας Καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη σημερινή «αχρείαστη επίδειξη δύναμης» και καταστολής από την πλευρά της αστυνομίας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με κάθε δυνατό τρόπο απέναντι σε πολιτικές που μοναδικό στόχο έχουν την απόλυτη φίμωση, την περιθωριοποίηση και την εξαθλίωσή μας.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline