Δεκ 04

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                                    

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                           Αθήνα, 4-12-2020                                

Πανεπιστημίου 67, 105 64 Αθήνα                                                                                Αρ. Πρωτ.: 3840

Τηλ. - Fax: 210.33.13.732

grammateia@popokp.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με το άρθρο 52 του νόμου 4756 (ΦΕΚ 235/Α΄/26-11-2020) παρατείνεται -εκ νέου και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ- για ένα ακόμη εξάμηνο (μέχρι τις 30/6/2021) η απαγόρευση μετάταξης ή απόσπασης υπαλλήλων του Φορέα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η απαράδεκτη παράταση της ομηρίας των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ ουσιαστικά αποτυπώνει τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον Φορέα καθώς και την αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αφού καταφεύγουν στην επιβολή εργασιακών αλυσίδων για την αντιμετώπιση της γενικευμένης τάσης φυγής από έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, όπως έχει πλέον καταλήξει ο e-ΕΦΚΑ λόγω των δυσλειτουργιών που η δική τους αβελτηρία δημιούργησε.

Αναξιοκρατία, βίαιες μετακινήσεις προσωπικού, διάλυση υπηρεσιών και συνεχείς μετακομίσεις χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό, υγειονομική ανασφάλεια, έχουν μετατρέψει τον Φορέα σε μια σύγχρονη Βαβέλ ασυνεννοησίας, αυξάνοντας κατακόρυφα το εργασιακό στρες και αποκαλύπτοντας την αποτυχία της Διοίκησης και του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων να διαχειριστούν τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν τον χώρο.

Επιπροσθέτως, κατά την πάγια και προσφιλή τακτική αποκλεισμών που ακολουθεί, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξαίρεσε την ΠΟΠΟΚΠ και τον ΠΣΕ ΟΓΑ από τους φορείς που συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τη συζήτηση του προαναφερόμενου νομοσχεδίου, παρότι τα άρθρα του στην πλειονότητά τους αφορούσαν στον ΟΠΕΚΑ (τους εργαζόμενους του οποίου εκπροσωπεί ο ΠΣΕ ΟΓΑ) και αμφότεροι είχαν προσκληθεί.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

-       Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, που καταστρατηγεί «το πνεύμα και το γράμμα» του Εθνικού Συστήματος Κινητικότητας μετατρέποντας τους εργασιακούς χώρους που εποπτεύει σε φυλακή για τους εργαζομένους τους.

-       Την αλαζονεία της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για τους πάσης φύσεως αποκλεισμούς και απαγορεύσεις που από κοινού μεθοδεύουν.

ΖΗΤΑΜΕ

üΑΜΕΣΗ άρση όλων των αποκλεισμών και απαγορεύσεων.

üΕΦΑΡΜΟΓΗ των διατάξεων της κινητικότητας, όπως ισχύουν στο υπόλοιπο Δημόσιο, στον e-ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline