Νοεμ 14

3829 13-11-20 ανακοινωση καταγγελια για τα μετρα προστασιας στον ΕΦΚΑ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                                                    Αθήνα,13-11-2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                                        Αρ.Πρωτ:3829                    

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα νέο lockdown υπό τον φόβο κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, για το οποίο δεν πήρε κανένα μέτρο από το προηγούμενο lockdown. H τεράστια αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από COVID-19 και η διασπορά του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεκάθαρα οφείλονται κυρίως στις απαιτήσεις των μεγαλοϊδιοκτητών και των ομίλων της λεγόμενης «τουριστικής βιομηχανίας» της χώρας, που μπροστά στα κέρδη τους τα υγειονομικά πρωτόκολλα πήγαν περίπατο…

Στους εργασιακούς χώρους ο COVID-19 «κάνει πάρτι». Τα μέτρα προστασίας είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται απροστάτευτοι μπροστά στην αυθαιρεσία των εργοδοτών.

Στον δημόσιο τομέα εξαγγέλλονται δήθεν μέτρα για την προστασία των δημοσίων υπαλλήλων. Η ατομική ευθύνη και η μάσκα αναγορεύονται ως «οι μαγικές λύσεις».

Ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης e-ΕΦΚΑ -που μόνο ηλεκτρονικός δεν είναι- προτάσσει τη στοχοθεσία, την κατ’ ευφημισμό εξυπηρέτηση του πολίτη κ.λπ.

Το ποιος εργαζόμενος θα τύχει μέτρων προστασίας κατά τους διοικούντες εξαρτάται από την ιδιότητά του, το τμήμα όπου τυγχάνει να εργάζεται. Είναι αδιανόητο να θεωρείται ότι ο κορονοϊός συμπεριφέρεται αλλιώς στις κεντρικές απ’ ό,τι στις περιφερειακές υπηρεσίες, αλλιώς στα Τμήματα Απονομών και αλλιώς σε Τμήματα Εσόδων, αλλιώς στους φύλακες κι αλλιώς στις καθαρίστριες!

ΝΤΡΟΠΗ!!!

Πάρτε μέτρα ασφαλείας για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πέρα και πάνω από τις υπηρεσιακές ανάγκες. Ο διαχωρισμός των υπαλλήλων είναι απαράδεκτος και στερείται στοιχειώδους λογικής. Η κατανομή και οι διαδικασίες της παρουσίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας του e-ΕΦΚΑ, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τους, πρέπει να γίνουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με το ίδιο ακριβώς κριτήριο.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline