Ιουλ 20

3808 19/7/20 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΠΟΚΠ-ΕΜΔΥΔΑΣ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                        Αθήνα,19/7/2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                 Αρ.Πρωτ:3808                       

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΠΟΠΟΚΠ από κοινού με την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας από τις 14.00 μέχρι την λήξη του ωραρίου, την Τρίτη 21 Ιουλίου και καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 14:30 στο γραφείο Συνεδριάσεων του Δ.Σ του ΟΑΕΔ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος, Στάση Μετρό: Άλιμος) απαιτώντας την άμεση καταβολή των εργοδοτικών εισφορών υπέρ τ. Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. (νυν Ε.Φ.Κ.Α. – Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.) για παλαιούς ασφαλισμένους μηχανικούς του τ. Ο.Ε.Κ., από 01.01.2007 έως 31.12.2013.

Παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο της προηγούμενης όσο και της νυν Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ. το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται σε απόγνωση καθώς εάν δεν καταβληθούν οι εν λόγω οφειλόμενες εργοδοτικές εισφορές, μειώνεται σημαντικά (ίσως και πάνω από 40%), χωρίς καμία υπαιτιότητά τους, το ύψος της σύνταξής τους, σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου.

Η παράνομη και ανισότιμη μέχρι σήμερα μεταχείριση των μηχανικών του Ο.Α.Ε.Δ. και οι επαχθείς συνέπειές της κατά των μηχανικών που προέρχονται από τον τ. Ο.Ε.Κ. αποτελεί μια πρακτική που πρέπει να σταματήσει άμεσα, με την πληρωμή των οφειλόμενων εργοδοτικών εισφορών υπέρ τ. ΤΣΜΕΔΕ.

Επιπλέον, καταγγέλλουμε την απασχόληση σε αλλότρια καθήκοντα μέρους των ΠΕ και ΤΕ Μηχανικών, προερχόμενων από τους κατηργημένους Οργανισμούς τ. ΟΕΕ και τ. ΟΕΚ, που εργάζονται σήμερα στον ΟΑΕΔ. Η σπασμωδική ανάθεση τεχνικού αντικειμένου σε μηχανικούς, σχεδόν πάντα παράλληλα με άλλα καθήκοντα, οι αυθαίρετες μετακινήσεις μηχανικών σε τμήματα διαφορετικά του αντικειμένου και της πείρας τους, η δυστοκία στον προγραμματισμό, την πραγματοποίηση και την απόδοση των απαραίτητων για τους τεχνικούς ελέγχους μετακινήσεων, συνιστούν το καθιερωμένο πλέον μοτίβο απαξίωσης του τεχνικού έργου και των μηχανικών στον ΟΑΕΔ.

Στάση εργασίας Τρίτη 21/7/2020 από τις 14.00 μέχρι τη λήξη ωραρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 14:30 στο γραφείο Συνεδριάσεων του Δ.Σ του ΟΑΕΔ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline