Απρ 26

28 ΑΠΡΙΛΗ-ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ σε όλους τους εργασιακούς χώρους

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                        Αθήνα,27-4-2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                 Αρ.Πρωτ:3795                       

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

28 ΑΠΡΙΛΗ-ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ σε όλους τους εργασιακούς χώρους

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Συνάδελφοι,

Κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει. Οι έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω της πανδημίας, περιλαμβάνουν μέτρα που διευκολύνουν την ένταση της εκμετάλλευσης, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους και την εργοδοσία μια πρωτοφανή ασυλία για να εφαρμόζουν συνδυαστικά κάθε μέτρο ξεχαρβαλώματος των εργασιακών σχέσεων.

Τα επιτελεία της ΕΕ, η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι υπόλοιπες εργοδοτικές ενώσεις μαζί με τους χρήσιμους κονδυλοφόρους τους, μιλούν από σήμερα για την «δύσκολη επόμενη μέρα», προετοιμάζοντας τον εργαζόμενο λαό να δεχτεί τη μονιμοποίηση των υποτιθέμενων «έκτακτων αντεργατικών μέτρων. Να αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε «το μάρμαρο», με νέες θυσίες, με ανεργία, με κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης βραχείας διάρκειας, με μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, με διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, με τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης. Να “νομιμοποιηθεί” στη συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή, να μπούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο γύψο.

Δεν είμαστε, "όλοι μαζί" ούτε υπάρχει «εθνική ομοψυχία»! Τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζομένων ποτέ δεν ταυτίζονται με αυτά των εκμεταλλευτών τους. Και στα "καλά" και στα "δύσκολα" του καπιταλισμού, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που μονίμως πληρώνουν με θυσίες την ανάπτυξη και την κρίση του. Έχουμε πικρή πρόσφατη εμπειρία που η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει τα χειρότερα σενάρια!

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας τις διεκδικήσεις!

Στις 28 Απρίλη, ενώνουμε τη φωνή μας με εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα της χώρας, για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.

  • Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης,
  • Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline