Απρ 05

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Στον αγώνα των εργαζόμενων στην Υγεία στις 7 Απρίλη

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                        Αθήνα,6-4-2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                 Αρ.Πρωτ:3789                       

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στον αγώνα των εργαζόμενων στην Υγεία στις 7 Απρίλη

           

            Οι εργαζόμενοι στην Υγεία δίνουν μια μεγάλη μάχη για όλη την κοινωνία. Μέχρι τώρα έχουν ήδη ένα νεκρό υγειονομικό, περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι της Υγείας ήδη νοσούν από τον ιό, πάνω από 400 είναι επίσημα σε καραντίνα και σχεδόν 3000 υγειονομικοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και παρόλα αυτά συνεχίζουν να δουλεύουν.

            Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει έμπρακτα τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τους αντιμετωπίζει ως «αναλώσιμους». Αντί να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για τις ανάγκες πρόληψης και καταπολέμησης της πανδημίας δίνει τεράστια ποσά στους κλινικάρχες, και τους βαρόνους των ΜΜΕ. Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, συνεχίζει να κοροϊδεύει για τις «χιλιάδες προσλήψεις» που όχι μόνο δεν αρκούν αλλά μέχρι τώρα, ελάχιστοι έχουν προσληφθεί για να ενισχύσουν την δημόσια Υγεία.

Για να μην φτάσουμε στο σημείο, τα νοσοκομεία αντί να δίνουν βοήθεια στους ασθενείς από τον κοροναϊό να μετατρέπονται τα ίδια σε Υγειονομικές Βόμβες, ενώνουμε την φωνή μας μαζί με τις φωνές των χιλιάδων υγειονομικών στις 7 Απρίλη, στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν και απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης επίταξη χωρίς αποζημίωση, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας, γάντια μάσκες, στολές, για όλους τους υγειονομικούς.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

 

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline