Οκτ 13

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                        Αθήνα,14-10-2019

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                                               

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Να αθωωθεί ο αγωνιστής Θανάσης Κούρκουλας!

Στην φυλακή οι δράστες των φασιστικών επιθέσεων, όχι τα θύματά τους

Στις 15 Οκτωβρίου 2019 συνεχίζεται η διακοπείσα δίκη του Θανάση Κούρκουλα, εκπαιδευτικού και μέλους της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» μετά από την προκλητική μήνυση μέλους της ακροδεξιάς «επιτροπής κατοίκων» Αγίου Παντελεήμονα. Ο μηνυτής ήταν επί χρόνια ανοιχτά υποστηρικτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ο μηνυτής κατηγορεί το Θανάση Κούρκουλα για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση επειδή ο ίδιος – ενώ καταδικάστηκε σε 1ο βαθμό – αθώωθηκε τελικά λόγω αμφιβολιών στο Β’ βαθμό για την επίθεση εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου και πολλών ακόμα (μεταξύ των οποίων και του Θανάση Κούρκουλα) κατά την προεκλογική περιοδεία του σχήματος «Ελεύθερη Αττική» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουν αμετάκλητα καταδικαστεί οι 3 από τους 4 κατηγορούμενους, όλοι εκτός από το Γιαννάτο.

Δηλώνουμε αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη στον αγωνιστή Θανάση Κούρκουλα απέναντι στη βιομηχανία μηνύσεων των ακροδεξιών σε βάρος κοινωνικών αγωνιστών προκειμένου να τρομοκρατήσουν το μαζικό κίνημα και να ξεφύγουν των ποινικών ευθυνών τους για τις δολοφονικές επιθέσεις που εξαπολύουν σε βάρος αντιφασιστών, μεταναστών και προσφύγων.

Απαιτούμε την αθώωση του Θανάση Κούρκουλα. Στη φυλακή οι νεοναζί όχι οι αγωνιστές!

Το ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline