Μαρ 06

7-3-19 ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                        Αθήνα,7-3-2019

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                                     

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας, προχωράει άμεσα σε νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη νέων εργαζόμενων στην καθαριότητα πετώντας έξω από τον διαγωνισμό (σύμφωνα με την ωμή ομολογία της Διοίκησης του νοσοκομείου) τους δεκάδες εργαζόμενους που εδώ και δύο χρόνια δουλεύουν σε αυτήν την υπηρεσία.

Ανακυκλώνουν την ανεργία και την επισφάλεια αντί να προχωρήσουν στην μονιμοποίηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα όχι μονάχα στον «Άγιο Σάββα» αλλά και σε δεκάδες νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, όπως ζητάνε τα συνδικάτα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

Το τελευταίο δεκαήμερο έγιναν μια σειρά πετυχημένων κινητοποιήσεων των συναδέλφων-εργαζομένων στην καθαριότητα, ενάντια στην πρόκληση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για fasttrack νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ όπου θα οδηγήσει σε απόλυση την συντριπτική πλειοψηφία αυτών των συναδέλφων.

Σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήταν απούσα με διάφορα στελέχη του υπουργείου να δηλώνουν προκλητικά «ξεχάστε την μονιμότητα». Για όλους εμάς όμως που συγκρουστήκαμε με τα μνημόνια δέκα χρόνια τώρα, η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αδιαπραγμάτευτη, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διεκδικήσεων μας να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια.

Οι συνάδελφοι στην καθαριότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν είναι ούτε εργαζόμενοι 2ης κατηγορίας, ούτε αναλώσιμοι. Γι’ αυτό θα σταθούμε δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα για μονιμοποίηση, για καλύτερες συνθήκες και όρους εργασίας.

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις για την κάλυψη όλων των αναγκών, που είναι πάγιες και διαρκείς και ίση μεταχείριση και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Στο αίτημα αυτό δεν κάνουμε πίσω!

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

Από το Δ.Σ. της ΠΟΠΟΚΠ

                                          

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline