Οκτ 04

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΘ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                          Αθήνα, 5-9-2018

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                   Αρ.Πρωτ:3656                       

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Δ.Ε.Θ.
Ώρα 6:00 μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συναγωνίζεται με τις άλλες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις για το ποια θα συνεχίσει να διαχειρίζεται την ίδια πολιτική, όταν είναι ολοφάνερο ότι τα μνημονιακά δεσμά, οι πολιτικές της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της κατεδάφισης εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και του εκπλειστηριασμού της εργατικής και λαϊκής περιουσίας θα συνεχιστούν για τα επόμενα σαράντα και πλέον χρόνια, εάν όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Την περίοδο που τα μέτρα του 3ου και 4ου μνημονίου που ψήφισαν είναι σε πλήρη εφαρμογή κι εξέλιξη (Νόμος – σφαγείο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, μείωση αφορολόγητου, αύξηση εισφορών, ΕΝΦΙΑ, αύξηση Φ.Π.Α., φοροληστεία κ.λ.π.)με ψευδοπαροχές κι επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν, ως άλλοι πολιτικοί δικολάβοι, να αντιστρέψουν τη ζοφερή πραγματικότητα με την άγρια λιτότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι κι όλοι οι πολίτες της χώρας μας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, παρά τον κοινωνικό αυτοματισμό που συστηματικά καλλιεργείται, έχουμε υποστεί τρομακτική μείωση στους μισθούς κατά 40%, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό υποστελέχωσης του Δημοσίου στη λογική υπηρέτησης του επιτελικού κράτους, με φθηνό κόστος και με την εκχώρηση στους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων δράσεων.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου και όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών διατάξεων για το συνταξιοδοτικό.
  • Στήριξη και αύξηση χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και του ΟΠΕΚΑ. Επανίδρυση ΟΕΚ – ΟΕΕ.
  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
  • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
  • Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο
το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018
και στην πορεία που θα ακολουθήσει
Ώρα 6:00 μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Προσυγκέντρωση ΠΟΠΟΚΠ

Εγνατίας 66

Περ/κο Τμήμα ΟΑΕΕ Πλ. Συντριβανίου - Τούμπας

                                          

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline