Απρ 04

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΠΟΚΠ

Αθήνα, 1-4-2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με τους «θεσμούς» και τη στήριξη όλων των «αριστερών» δυνάμεων της χώρας (ΣΕΒ κ.λ.π), ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έργο που άφησαν στη μέση οι προηγούμενοι. Οι συζητήσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια βρίσκονται στο τελικό στάδιο μιας ακόμη «έντιμης διαπραγμάτευσης και συμφωνίας» και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιχειρήσει να τα φέρει στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ακόμη και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Τότε, το «ένα άρθρο κι ένας νόμος» που υποτίθεται θα καταργούσε το μνημόνιο θα μετατραπεί, αν τους το επιτρέψουμε, στο «ένα άρθρο κι ένας νόμος» του πιο αντεργατικού, αντιασφαλιστικού και αντιδραστικού νομοθετήματος ολόκληρης της Ευρώπης.

Ειδικότερα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης θα επιχειρηθεί η ολοκληρωτική της κατάργηση, η μετατροπή παλαιών και νέων συντάξεων σ’ ένα υποτυπώδες κρατικό βοήθημα και η εξώθηση των εργαζόμενων στην επαγγελματική και ιδιωτική ασφάλιση. Έτσι οι «ευσεβείς πόθοι» της μεγάλης εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων για την απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής εργοδοτικών εισφορών θα γίνουν πραγματικότητα. Σκληροί αγώνες δεκαετιών του κόσμου της εργασίας, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που δεν προσφέρθηκαν ούτε παραχωρήθηκαν αλλά κατακτήθηκαν με αίμα, θα αποτελέσουν παρελθόν.

Η αναστολή καταβολής μερίσματος από το Μ.Τ.Π.Υ. και η επαναφορά του τρεις μήνες μετά μειωμένου μεσοσταθμικά τουλάχιστον κατά 32%, αποτελεί το πρότυπο αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει στα «ενοποιημένα» ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης αλλά και στα ταμεία πρόνοιας. Τα τελευταία, με ταμειακά και μόνο κριτήρια,έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑ, όταν η φυσιογνωμία τους και οι καταστατικές τους αρχές παραπέμπουν ευθέως σε αυτόνομη και αυτοτελή μορφή οικονομικής και οργανωτικής λειτουργίας. Βέβαια η λεηλασία των αποθεματικών και οι επιμέρους «λογιστικές» διευθετήσεις δανειακών ζητημάτων αποτελούν μεγάλο πειρασμό.(Οφειλή τουλάχιστον 300 εκ. του ΕΤΕΑ στο ΤΑΠΙΤ).

Απεργούμε μαζικά και διαδηλώνουμε μαζικά στις 7 του Απρίλη.

Κλιμακώνουμε τον Αγώνα με διάφορες μορφές δράσεις και με σύνθημα :

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Απεργιακή συγκέντρωση Αθήνας : Πλ. Κλαυθμώνος 11:00 π.μ.

Προσυγκέντρωση ΠΟΠΟΚΠ : Σταδίου 29 – 10:30 π.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 5:00Μ.Μ. : ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΌΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΛΤΟΝ.

Εκεί όπου Κυβέρνηση και δανειστές θα διαπραγματεύονται τη νέα λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων. Εκεί που καταλύονται οι θεσμοί και προλειαίνεται το έδαφος για νέες εργασιακές και ασφαλιστικές ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, εκεί έχουμε χρέος να εκφράσουμε την ενεργητική μας αντίθεση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ                                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΝΤΗΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline