Σεπ 22

Ανακοίνωση Απεργίας 23-9-2014

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67 105 64Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

Αρ. Πρωτ: 3404   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

popokpΣυναδέλφισσες – οι,

Οι πολύμηνες κινητοποιήσεις μας για την ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 με στόχο την πλήρη κατάργησή του βρίσκονται πλέον στην πιο κρίσιμη φάση. Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό μας αγώνα.

Μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε την απεργία μας «παράνομη και καταχρηστική» απαντάμε :

  • ΜΕ τη ΜΑΖΙΚΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ στη ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κήρυξε η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14 , καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου».

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΠΟΚΠ η νέα απεργία – αποχή κηρύσσεται ταυτόχρονα και από την Ομοσπονδία μας όπως συμβαίνει με όλες τις Ομοσπονδίες Εργαζομένων του Δημοσίου.

  • Με τη ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου 2014. Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.

Θα απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν.

Διεκδικούμε λύσεις στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30 πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.

Αγωνιζόμαστε και λέμε:

  • ΝΑΙ στο δικαίωμα της απεργίας
  • ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των Αγώνων
  • ΟΧΙ στην αξιολόγηση –λαιμητόμο.
  • ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
  • ΤΕΛΟΣ στην προσχηματική διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
  • ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
  • ΔΗΜΟΣΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ αγαθά για όλους τους πολίτες.
  • ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ εργασία για όλους.

  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ                                  ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline