Απρ 21

ΠΣΕ ΟΑΕΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

popokp

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                              ΑΘΗΝΑ 21/04/2021  

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.                                                              

Αιόλου 94 Αθήνα                                                                                                                      

site : www.pseoaee.gr  

Ε-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΊ ΑΜΕΣΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Αύριο Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 συμμετέχουμε δυναμικά στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΠΟΚΠ από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου και στη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 12.30 μ.μ. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργού Εργασίας σχετικά με την εκχώρηση μιας σειράς αρμοδιοτήτων, μεταξύ άλλων και της απονομής των συντάξεων σε ιδιωτικά γραφεία.

Όλους τους προηγούμενους μήνες βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή επίθεση από τη μεριά της Πολιτικής Ηγεσίας, η οποία μέσω της κατασυκοφάντησης των εργαζόμενων εμφανίζει σαν μοναδική λύση στο πρόβλημα των καθυστερούμενων συντάξεων την άμεση εμπλοκή δικηγορικών και λογιστικών γραφείων. Πρόκειται για μια άθλια μεθόδευση η οποία όπως αποδεικνύεται περιλαμβάνει την συστηματική απαξίωση και εγκατάλειψη του ίδιου του e-ΕΦΚΑ, δηλαδή του Δημόσιου Φορέα ο οποίος είναι υπεύθυνος αποκλειστικά για την άσκηση όλων των σχετικών αρμοδιοτήτων, με ασφάλεια και υπευθυνότητα απέναντι σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους και βέβαια χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Ωστόσο, εκτός από τα ζητήματα αρχών και νομιμότητας, οφείλουμε να κάνουμε μια πιο ειδική αναφορά σχετικά με τον θρασύτατο και απροκάλυπτο νέο εμπαιγμό από τη μεριά της Κυβέρνησης, κυρίως των ασφαλισμένων οι οποίοι αναμένουν για μήνες ή για χρόνια τη διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων τους.

Το πρόβλημα λοιπόν των καθυστερούμενων συντάξεων δεν πρόκειται να επιλυθεί σε καμία περίπτωση μέσω των ιδιωτών, εκτός όλων των άλλων και για πρακτικούς λόγους τους οποίους εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Αυτοί οι λόγοι αφορούν στον οργανωτικό τραγέλαφο που έχει δημιουργηθεί και ο οποίος χωρίς τη συμμετοχή των εργαζόμενων στον e-ΕΦΚΑ αδυνατεί να προσφέρει το κατάλληλο «λειτουργικό» περιβάλλον στα πιστοποιημένα γραφεία προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις των «πελατών τους».

Για να το θέσουμε διαφορετικά, ολόκληρη η διαδικασία και κυρίως η «λάντζα» των αρχείων, των υπογείων, των χαμένων ενσήμων, των φακέλων, των ρυθμίσεων, της αλληλογραφίας κ.ο.κ. θα εξακολουθεί να βαραίνει αποκλειστικά τις πλάτες των εργαζόμενων του Φορέα, οι οποίοι ουσιαστικά θα δίνουν «στο πιάτο» έτοιμες τις διάφορες υποθέσεις. Εργαζόμενοι οι οποίοι, πέρα από την πίεση, τους εκβιασμούς και τις προσβολές των διοικούντων θα αντιμετωπίζουν μια επιπλέον καθημερινή επιβάρυνση και πίεση από τα δικηγορικά και λογιστικά γραφεία στα οποία θα υποχρεωθούν να απευθυνθούν όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα. Διότι όσοι δεν έχουν και αποφασίσουν να καταθέσουν απευθείας στον e-ΕΦΚΑ, εκ των πραγμάτων θα αποτελέσουν «β’ κατηγορίας» ασφαλισμένους για ότι αφορά στην διεκπεραίωση του αιτήματός τους, αφού «κουμάντο» πλέον θα κάνουν ουσιαστικά οι πιστοποιημένοι ιδιώτες. Αυτοί, μέσω της σκανδαλώδους παραχώρησης αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων από την πλευρά της Πολιτικής Ηγεσίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα θα κανονίζουν τι θα εκδοθεί, πότε θα εκδοθεί κ.ο.κ.

Δημιουργείται επομένως η απορία σχετικά με τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η Κυβέρνηση καταθέτει τη συγκεκριμένη τροπολογία, από τη στιγμή που ενδεχομένως και η ίδια γνωρίζει πως η διαδικασία απονομής των συντάξεων δεν πρόκειται να επιταχυνθεί.

Για μας είναι ξεκάθαρο:

α) Εμπαίζει όπως αναφέραμε για μια ακόμα φορά τους δικαιούχους, «σπεκουλάροντας» χυδαία αυτή και τα παπαγαλάκια της πάνω στο «αβανταδόρικο» ζήτημα του δήθεν «από μηχανής θεού» και «λυτρωτή» ιδιωτικού τομέα.

β) Διαιωνίζει και επεκτείνει ολόκληρο το «παρασύστημα» μεσολαβητών, «ειδικών» κ.ο.κ. όπως και κάθε είδους «ανωμαλία» που αυτό μπορεί να «εμφανίσει». Η κατάργησή του δε, υποτίθεται πως αποτελούσε στόχο όλων των κυβερνήσεων! Τέτοια κοροϊδία!

γ) Διασφαλίζει εις το διηνεκές, τη σχεδόν υποχρεωτική εμπλοκή των ιδιωτών και την αντίστοιχη ομηρία των ασφαλισμένων. Δηλαδή, ακόμα και στην περίπτωση όπου μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο e-ΕΦΚΑ μέσω της πλήρους ψηφιοποίησης και του εκσυγχρονισμού του θα μπορεί πράγματι να απονέμει άμεσα τις συντάξεις και να παράσχει σχετικές πληροφορίες στους ασφαλισμένους του χωρίς τη διαμεσολάβηση κανενός. Άλλωστε αυτό αποτελεί «κεκτημένο», με την έννοια όμως του αυτονόητου, για ολόκληρη την Ευρώπη δεκαετίες τώρα. Εκτός κι αν η διαδικασία ψηφιοποίησης την οποία εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός λίγους μήνες πριν έχει εγκαταλειφθεί, όπως και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα για τα οποία «πανηγύριζε» ο προηγούμενος Υπουργός. Επομένως η τροπολογία Χατζηδάκη εφόσον δεν αποσυρθεί αποτελεί πλήρη ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης και της Διοίκησης, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την οριστική εγκατάλειψη κάθε σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ενιαίου Φορέα.

Αντίθετα, για μας και προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, μοναδική και πραγματική λύση αποτελεί η ενίσχυση του e-ΕΦΚΑ. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, ψηφιοποίηση κ.ο.κ. Ταυτόχρονα, σοβαρό μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα, κάτι το οποίο αγνοούν όλες οι Διοικήσεις των «μαθητευόμενων μάγων» από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι σήμερα!

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

από 12.00μμ έως ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 12.30 μμ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

 

Γιατο Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. - Ο.Α.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

                                       Καρύδας Παντελής                         Κολιόπουλος Ηλίας

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline