Απρ 07

ΣΥΑΤ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΦΚΑ

 

popokp

Σ.Υ.Α.Τ.                                          

Σύλλογος Υπαλλήλων                                                                                    Αθήνα 07/04/2021

Ασφαλιστικών Ταμείων

(ΕΤΕΑΕΠ- ΕΤΑΠ ΜΜΕ- ΤΑΥΤΕΚΩ)                            

IKTINOY 4 τκ : 105 52 ΑΘΗΝΑ                                                                         Αρ. Πρωτ. 146

THΛ.: 210 5234194, 210 5219802

FAX: 210 5234129, 210 5219773

EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

WEB : http:www.syat.gr

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του e-ΕΦΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ και ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ απέναντι σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ, τους οποίους ο ίδιος κάλεσε να συναντήσει.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει από κοινού οι ομοσπονδίες ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, για τις συνθήκες εργασίας κλπ, η ΠΟΠΟΚΠ είχε εξαγγείλει συγκέντρωση για τις 7/4/2021 έξω από την κεντρική διοίκηση του Ταμείου στην Ακαδημίας 22.

Ο διοικητής με δική του πρωτοβουλία ζήτησε να συναντηθεί με 3μελή αντιπροσωπεία. Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΟΠΟΚΠ και τον πρόεδρο του ΣΥΑΤ ανέβηκε στα γραφεία της διοίκησης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Αφού είδε ο διοικητής ποιοι αποτελούσαν την αντιπροσωπεία αρνήθηκε να συζητήσει το οτιδήποτε και αποχώρησε με το πρόσχημα ότι δεν ήταν κάποιος από την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.

Από πότε κάποιος διοικητής ενός φορέα αποφασίζει ποιοι θα αποτελούν εκπροσώπους των εργαζομένων για να συναντηθεί μαζί τους;

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να επεμβαίνει απροκάλυπτα στα εσωτερικά των συνδικάτων;

O κ. Χάλαρης είναι θεσμικός παράγοντας και οφείλει να συναντά τους εκπροσώπους των συνδικάτων ανεξάρτητα αν του είναι αρεστοί ή όχι.

Τα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ για την διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης θα μας βρουν αντιμέτωπους μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.

 
   
Εκτύπωση PDF

Created by Siteline