Απρ 15

Δελτίο Τύπου - Με αφορμή το διορισμό μετακλητού υπαλλήλου σε θέση διευθυντή στο Δημόσιο

Logo

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το διορισμό μετακλητού υπαλλήλου σε θέση διευθυντή στο Δημόσιο

Εν μέσω καραντίνας, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνέστησε Τεχνική Υπηρεσία, σε επίπεδο Διεύθυνσης, η οποία μάλιστα υπάγεται στον Υπουργό, ορίζοντας ως Διευθυντή, ιδιώτη μηχανικό,  μετακλητό υπάλληλο.  Πριν ακόμη την ανάληψη τον καθηκόντων του, ο εν λόγω «διευθυντής» ξεκίνησε διαδικασία ανάθεσης έργου, ύψους  4.5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς προκήρυξη και με τη μέθοδο της «διαπραγμάτευσης».

Η πρώτη πρόσκληση που εξέδωσε, ο εν λόγω Διευθυντής, αφορά στην απευθείας ανάθεση δημόσιας σύμβασης, χωρίς διαγωνισμό στις 7 Απριλίου 2020, ημερομηνία που ακόμη δεν είχε αναλάβει καθήκοντα. Στο ΦΕΚ διορισμού του αναλαμβάνει καθήκοντα από 8 Απριλίου 2020.

Η στελέχωση του Δημοσίου με μετακλητούς υπαλλήλους, και μάλιστα σε θέσεις διευθυντικών στελεχών, επειδή δεν συνοδεύεται από τήρηση διαδικασίας επιλογής ή ύπαρξης τυπικών ή ουσιαστικών προσόντων προσβάλλει ευθέως τις αρχές της αξιοκρατίας, της ισότητας και του κράτους δικαίου.

Οι παραπάνω ενέργειες συνιστούν προσβολή για την ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου και θέτουν σειρά ερωτημάτων, σχετικά με την νομιμότητα ενεργειών που αφορούν στις Δημόσιες Συμβάσεις και σίγουρα αποτελούν παραβιάσεις του Δημοσίου Δικαίου και ελέγχονται ως προς την αντισυνταγματικότητά τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες που προσβάλλουν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και να εφαρμόσει άμεσα τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τις Συνταγματικές προβλέψεις. Συνιστά στοιχειώδη πράξη ευθύνης απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline