Φεβ 07

2019.02.06 - Δελτίο Τύπου - Άφαντος για μία ακόμα φορά ο κ. Τσακαλώτος από το Υπουργείο του

Logo

Ημερομηνία: 06/02/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άφαντος, για μία ακόμα φορά,

ο κ. Τσακαλώτος από το Υπουργείο του

Την απαξίωσή του προς τους εκατοντάδες εργαζόμενους, τις Ομοσπονδίες και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, στο Υπουργείο οικονομικών για τα ΒΑΕ και τον 13ο και 14ο μισθό, έδειξε, για μία ακόμα φορά, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και 20 μέρες η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του και παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε για τη σημερινή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο του, αυτός επέλεξε να απουσιάζει.

Είναι και αυτό ένα δείγμα της πρακτικής με την οποία η  Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους.

Αντ’ αυτού ανέλαβε να ενημερώσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ο Διευθυντής του γραφείου του, ο οποίος κατ’ εντολή του Υπουργού δήλωσε ότι «η συνάντηση για τον 13ο και τον 14ο μισθό δεν έχει νόημα», αφού εκκρεμεί η δίκη στο ΣτΕ. Αρνήθηκε, δηλαδή, να δώσει πολιτική λύση στο θέμα, όπως έκανε  η Κυβέρνηση με τους ένστολους.

Για τα ΒΑΕ δήλωσε πως θα παραταθεί η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για ένα εξάμηνο, μέχρι να καταλήξει η Κυβέρνηση σε οριστική λύση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από τα παραπάνω, καταγγέλλει τον κ. Τσακαλώτο σε όλους τους εργαζόμενους, για την απαράδεκτη και απαξιωτική στάση του και δηλώνει πως μέσα στις επόμενες μέρες θα οργανώσει νέα συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Θέλει δεν θέλει ο κ. Τσακαλώτος θα αναγκαστεί, όπως έγινε και στο παρελθόν, να δεχθεί τους εργαζόμενους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline