Νοεμ 15

ΠΑΝ.Σ.ΥΠ.ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τΟΕΚ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΣΕΟΑΕΕ

popokp

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ – τ.Ο.Ε.Ε - τ.Ο.Ε.Κ

Ταχ. Διεύθ. : Σολωμού 60 & Πατησίων 104 32, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 5281485 ■ Κιν.: 6972 692727, 6972 694841

Fax: 210-5226625, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. URL:www.syoek.gr

Αθήνα, 14.11.2018

Αρ. Πρωτ. : 111

Θέμα: «Επιστολή συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Ο.Α.Ε.Ε.»

 

Ο Σύλλογός μας συμπαραστέκεται στους συναδέλφους, εργαζόμενους του Ο.Α.Ε.Ε., οι οποίοι έχουν προβεί σε κατάληψη επιτελικών Περιφερειακών Δ/νσεων του Οργανισμού τους, διαμαρτυρόμενοι για τη σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού, η οποία οδηγεί αφενός σε ακραίες συνθήκες εργασίας και αφετέρου στην αντικειμενική αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Επιπρόσθετα, η υπηρεσία καθαριότητας και η εξασφάλιση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, πρωταρχικό δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στον χώρο εργασίας του, αποτελούν επί μακρόν για τον Ο.Α.Ε.Ε. ανέφικτη πολυτέλεια.

Καταγγέλλουμε τη συστηματική αποδυνάμωση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής εξυπηρέτησης του πολίτη, η οποία έχει απώτερο στόχο τη συστηματική στοχοποίησή τους και την αναγόρευσή τους σε υπηρεσίες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον ρόλο τους. Το γεγονός αυτό δεν μας προξενεί καμία εντύπωση, καθώς είναι οφθαλμοφανές ότι η κοινωνική ασφάλιση προοδευτικά τα τελευταία χρόνια επιχειρείται, από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, να μεταπέσει στην κατηγορία της προνοιακής επιδοματικής παροχής. Ουσιαστικό αντίβαρο σε αυτά τα σχέδια οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος της αντίστασης και να απαιτήσουν την αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας τους και των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών.

Το εγχείρημα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, νομοτελειακά σήμερα ταλανίζεται από την προχειρότητα του πολιτικού σχεδιασμού του και την απαράδεκτη αδιαφορία όσον αφορά στη στελέχωσή του με έμψυχο δυναμικό.

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline