Δεκ 06

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8-12-2016

popokp

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                   Αθήνα, 6-12-2016

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                       Αρ.Πρωτ: 3533                        

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης και των δανειστών όλα δείχνουν ότι έχουν μπει στο αυλάκι και ότι νέα άγρια μέτρα είναι ήδη κομμένα και ραμμένα για τους εργαζόμενους, σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Το μέχρι πρότινος «καλό» ΔΝΤ, που υποτίθεται ότι θέλει απομείωση του ελληνικού χρέους, ζητάει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προσδιορίσει άμεσα μέτρα 4,2 δισ. ευρώ μέσω μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης – άγριο κόψιμο κύριων συντάξεων και προσωπικών διαφορών – και κατάργησης του αφορολογήτου ακόμα και για όσους παίρνουν …350 ευρώ το μήνα, ώστε να συμφωνήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για μετά το 2018. Ουσιαστικά προετοιμάζουν το 4ο κατά σειρά Μνημόνιο με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» και οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» που υπόσχονται, γνωρίζουμε ότι σημαίνουν νέα κέρδη για τους πλούσιους, βάθεμα της φτώχειας, μεγαλύτερη ανεργία, ελαστική απλήρωτη εργασία και εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καθόλου συνδικαλιστικά δικαιώματα και προστασία για τους πολλούς. Τα ανωτέρω προφανώς αφορούν και στο Δημόσιο. Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.

Το 36ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζόμενων στο Δημόσιο στην πανεργατική Απεργία την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016. Απεργία που πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα, χωρίς συμβιβασμό απέναντι την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων. Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00πμ, στο Πεδίον του Άρεως.

(Προσυγκέντρωση ΠΟΠΟΚΠ 10.30 στο χώρο μπροστά από το Μουσείο)

                                             

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        

          ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ                                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΝΤΗΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline