Ιουν 11

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                              

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                         Αθήνα, 11-6-2021

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα                                                         Αρ.Πρωτ: 3893

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ που πριν ακόμα «στεγνώσει το μελάνι» του κατάπτυστου νόμου, που εκχωρεί την αρμοδιότητα της απονομής των συντάξεων σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία έσπευσε να καλέσει υπαλλήλους του ΕΦΚΑ προκειμένου να εκπαιδεύσουν εκείνους που λυμαίνονται (ό,τι απέμεινε) την κοινωνική ασφάλιση.

Τρέχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την είσοδο των «πιστοποιημένων» ιδιωτών στον ΕΦΚΑ, να υλοποιήσει την εκχώρηση υπηρεσιών του Δημοσίου στην επιχειρηματική δράση, σύμφωνα με την κατεύθυνση της ΕΕ.

Κυβέρνηση και Διοίκηση προκλητικά συνεχίζουν να αγνοούν τα αιτήματα των εργαζομένων για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, που είναι και η μοναδική λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή των συντάξεων.

Μετά από κοινή απόφαση των δύο Ομοσπονδιών στο χώρο, ΠΟΠΟΚΠ και ΠΟΣΕ ΙΚΑ, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο (νομική προσφυγή κ.α) ώστε ο νόμος να μείνει στα χαρτιά. Στεκόμαστε απέναντι στην υλοποίηση του απαράδεκτου νόμου που ξεπουλά τον ιδρώτα και τους κόπους των εργαζομένων.

    

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline